Societat 26/06/2020

Les grans superfícies pagaran Emaya en funció dels residus que generin

Propietaris privats podran demanar la neteja de grafits de les façanes el primer any per 10 euros el metre quadrat

M. Fuster
1 min
L’objectiu del Consell és reduir la incineració a la meitat abans del 2020.

PalmaDesprés de l'estiu Emaya quantificarà de manera exacta la retirada de residus dels grans productors com supermercats i grans superfícies, perquè paguin en funció del que generen. L'Ajuntament de Palma estudia com aplicar aquest concepte als ciutadans en dos o tres anys. Cort també ha creat una nova tarifa perquè propietaris privats puguin demanar a Emaya la neteja de grafits. El primer any el preu serà d'un euro per metre quadrat.

Segons han explicat fonts d'Emaya a l'ARA Balears, els grans productors, que tenen els seus contenidors i compactadors de residus, fins ara han abonat una tarifa plana que era una quantitat aproximada pel transport i el trasllat de residus fins a la incineradora. A partir de l'aplicació de la mesura aprovada al ple de Cort d'aquest dijous, es pagarà exactament per la quantitat de rebuig generada.

Eliminació de grafits

A la sessió plenària de l'Ajuntament palmesà també es va aprovar una tarifa nova per a l'eliminació de grafits vandàlics a les façanes privades per part dels operatius d'Emaya. Per promoure aquesta nova iniciativa, durant el primer any es cobrarà 10 euros el metre quadrat. Posteriorment, els preus seran de 82 euros el metre si està tot ple de pintades i 54 euros si és una signatura o uns escrits que no ocupen tot l'espai.

stats