PALMA

Benestar Social invertirà el gruix de subvencions en actuacions per als joves de barris vulnerables

La partida global que l'Ajuntament de Palma hi destinarà és de 525.000 euros

L'Ajuntament de Palma ha marcat una línia molt clara en la seva escala de prioritats a l'hora de destinar les subvencions que inclou el pressupost de l'àrea de Benestar Social. Enguany, dels 700.000 euros de pressupost total, 525.000 euros es destinaran a actuacions per posar fi a l'exclusió social d'infants i joves en barris vulnerables. A aquesta partida s'hi podran acollir les entitats que treballin en aquest àmbit. En aquest sentit, el proper 8 de gener s'ha convocat una jornada formativa per a les associacions que es vulguin acollir a aquestes ajudes, per a les quals hauran de presentar un projecte i un pressupost. Les entitats podran sol·licitar la subvenció del 100% o d'un 80% del cost total de les seves activitats i tenen fins al 18 de gener per sol·licitar les ajudes.

D'altra banda, es destinaran 90.000 euros a programes de detecció, prevenció i risc social i a totes aquelles associacions que impulsin activitats per fomentar habilitats bàsiques, així com accions formatives i laborals. La resta, 85.000 euros, es destinarà a actuacions innovadores destinades a ajudar persones amb algun tipus de discapacitat o altres actuacions que complementin les tasques de Benestar Social.

A més, aquesta àrea de l'Ajuntament de Palma disposa també de 4 milions d'euros per a necessitats bàsiques, entre les quals s'inclouen l'alimentació i l'allotjament.

El pressupost total de Benestar Social per al 2019 és de 31.354.093 euros. 

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF