Societat 03/11/2020

El jutjat suspèn el desnonament d'una família amb tres fills a Son Gotleu

Stop desnonaments ha convocat una concentració davant la casa per evitar el desallotjament, que estava previst aquest dimecres

Ara Balears
1 min
Membres d'Stop Desnonaments, concentrats davant la casa que habiten Miloud i Zhor i els seus tres fills.

PalmaEl jutjat finalment ha suspès el desnonament de la família Miloud i Zhor, amb tres fills, al número 82 del carrer Tomás Rullán (Son Gotleu). L'execució estava prevista per les 13:30 del migdia i Stop Desnonaments ha convocat una concentració per impedir-la. Els fills són menors i un d'ells té una discapacitat greu d'un 76%. El pare té problemes de salut i estan cobrant la Resoga.

L'Ajuntament de Palma assegura l'Oficina Antidesnonament ja va intervenir per aturar la primera execució al febrer. El jutjat va emetre la segona ordre pel 31 de març, però aquesta va qeudar suspesa per l'estat d'alarma. La tercera ordre, que s'havia de complir aquest dimarts, finalment també s'ha aturat. En un comunicat, Cort assegura que ha enviat dos informes socials per evitar el desnonament.

La regidora d'Urbanisme, Neus Truyol, ha lamentat no tenir cap alternativa d'habitatge per a la família, més que un centre d'acollida, oferta que el matrimoni ha rebutjat. Ara mateix, es troben a la llista de l'Ibavi amb qui l'entitat intentarà reunir-se per trobar un habitatge alternatiu, segons ha informat el portaveu, Joan Segura. A més, Truyol ha advertit que "ara vindran nous desallotjaments", perquè durant l'estat d'alarma es varen aturar les execucions. Amb tot, ha insistit que s'ha de regular el preu del lloguer "perquè tothom pugui accedir a l'habitatge".

Aquest matí hi ha hagut tres desnonaments més, en aquest cas al número 22 del carrer del Sol, al barri de la Calatrava. En aquest cas, la Policia Nacional ha acordonat el lloc i l'ha desallotjat sense incidents. Stop Desnonaments ha denunciat que no els han deixat passar per fer la protesta i que ara estan gestionant el reallotjament de les persones desnonades.

stats