Societat 11/01/2020

L’STEI reclama a la Conselleria que torni enrere la retallada en la dotació econòmica dels centres educatius

El sindicat assegura que no han rebut informació adient per part del Govern

Ara Balears
1 min
El Govern i    els sindicats tenien pactat que es retornaria la paga extra de Nadal, en la seva totalitat, el gener de 2017. Però ara no sembla així.

PalmaL’STEI ha informat en un comunicat que es fa ressò de l’alarma i comparteix la preocupació dels centres educatius per les mesures de la Conselleria i la seva política de desinformació. Critica la falta d’informació de la Conselleria i considera que tirar pilotes fora responsabilitzant-ne les altres conselleries del Govern no ens apropa a una solució a aquest problema que han creat.

En un principi ens havien informat que l’import global de l’assignació als centres no es veuria afectada i ara sembla que no era informació exacta. Segons assegura el sindicat en un comunicat, "les retallades als centres educatius són recursos que no quedaran en el pressupost de la Conselleria d’Educació, que són una retallada en tota regla a Educació".

A falta d’informació detallada, segons els nostres càlculs, aquesta mesura suposarà una retallada d’alguns milions d’euros anuals. Podem dir, amb un punt d’ironia, que “la Conselleria, quan va presentar el pressupost de 2020, es va oblidar de comentar que vol buidar 20 milions d’euros de la caixa dels centres educatius.”

L'STEI remarca que els centres educatius tenen recursos econòmics en els comptes bancaris però amb una finalitat molt concreta: aportacions de les famílies per a despeses de material, per al projecte Erasmus, viatges d’estudis, cursos del SOIB, dotacions extraordinàries per a inversions concretes, manteniment o reformes que es fan cada parell d’anys, etc. "En definitiva, no es tracta de recursos econòmics aturats o sobrers, són recursos que a totes les escoles sabem ben bé per a què són", assenyalen des del sindicat.

L’STEI està contactant amb els grups parlamentaris perquè refacin aquesta mesura, que no té justificació objectiva.

stats