Societat 21/03/2020

L'Stei reclama que no s'obligui els equips directius de les escoles a repartir les targetes de menjador

El sindicat proposa que es facin transferències bancàries en lloc de l'adjudicació presencial per evitar contagis de coronavirus en la comunitat educativa

Ara Balears
2 min
L'Stei considera les transferències bancàries el mecanisme més adequat per fer arribar les beques de menjador

PalmaL'Stei ha reclamat aquest dijous mitjançant un comunicat que la Conselleria d'Educació no obligui els equips directius de les escoles a repartir les targetes dels alumnes beneficiaris dels ajuts de menjador. El sindicat ha assenyalat que la mesura d'ajudar l'alumnat que té beques de menjador és molt positiva, però ha considerat que el sistema de repartiment és imprudent.

De fet, l'Stei ha exigit una rectificació per part de les conselleries d'Educació i d'Afers Socials i que no s'obligui 6.000 famílies a recollir els ajuts de les targetes de prepagament dels 6.152 usuaris del servei de menjador i beneficiaris en una situació tan greu.

El sindicat ha denunciat que aquest sistema posa en risc els equips directius, les famílies i els conserges de les escoles, i ha indicat que seria millor continuar amb el mecanisme habitual. "A totes les Illes és probable que els desplaçaments es facin amb infants, amb el perill de contagi que això suposa", ha dit l'Stei en el comunicat. "També s'obliga les persones perceptores dels ajuts a anar a uns comerços concrets que la majoria tenen lluny de casa", ha afegit.

L'Stei ha volgut posar de manifest "el malestar i la preocupació dels equips directius, i la seva indignació per haver de contravenir les mesures de seguretat obligatòries", per la qual cosa ha plantejat la necessitat urgent de "trobar una altra mesura més segura".

"Les escoles estan acostumades a transferir els doblers corresponents mitjançant una transferència bancària individualitzada, ja que és molt net, ràpid i senzill, a diferència del que proposa l'Administració, que pot agreujar encara més el perill de contagi", ha continuat el sindicat. Segons el comunicat, "l'adjudicació presencial s'hauria de considerar tan sols, de manera extraordinària, per a aquelles famílies que no disposin de compte bancari".

Per això, l'Stei ha reclamat que es tiri enrere aquesta mesura i s'opti per una transferència en el compte de les famílies, per tal de "preservar la salut de tota la comunitat educativa".

stats