Societat 04/12/2018

L'STEI obté els millors resultats a les eleccions sindicals de docents

Al conjunt de les Balears, ANPE-Sindicat Independent es posiciona com a segona força sindical, seguit de la UOB, CCOO, Alternativa i la UGT

Kike Oñate
2 min
L'STEI obté els millors resultats a les eleccions sindicals de docents

Palma13.153 docents de l’ensenyament públic estaven convocats aquest dimarts per votar a les eleccions sindicals. En total, hi han votat 7.452 persones, cosa que suposa un 56,6% de participació. Dels candidats, l'STEI Intersindical ha obtingut els millors resultats, atès que ha aconseguit 38 delegats d'un total de 87, i per primer cop s'han augmentat a tres les juntes electorals.

En aquest sentit, el candidat de l'STEI, Cosme Orell, ha declarat a l'ARA Balears la "gran satisfacció" pels "boníssims resultats obtinguts". També ha destacat que "hem passat d'una representació del 28% al 42%", fet que "ens situa com a referent en educació", ha dit. Tot i això, Orell ha recordat que la participació ha estat "baixa", sobretot a Mallorca, amb un 54,6% segons dades de la Conselleria d'Educació.

L'ANPE - Sindicat Independent s'ha posicionat com a segona força sindical amb 12 delegats (6 a Mallorca, 2 a Menorca i 4 a Eivissa i Formentera). "Hem pujat dues posicions que valoram positivament, ja que mai havíem arribat a ser segona força sindical", ha confirmat Víctor Villatoro González. D'aquesta manera, l'ANPE creu que "serem clau en moltes taules sectorials". Per la seva banda, la Unió Obrera Balear (UOB) ha aconseguit 11 delegats, 7 dels quals formen part de la junta de Mallorca, mentre que els 4 restants s'han repartit dos i dos a cada illa.

En tercera posició, Alternativa ha obtingut 9 delegats (4 a Mallorca, 2 a Menorca i 3 a les Pitiüses). "Malgrat el canvi d’última hora en la normativa que regeix les eleccions sindicals, hem mantingut presència a totes les illes", ha declarat en un comunicat. A més, "la nostra posició ha canviat, certament, però continuarem amb la nostra tasca de millorar l’educació de les Illes Balears i els drets dels docents", han explicat.

CCOO també ha aconseguit una representació de 9 delegats. Segons el seu secretari a les Balears, Toni

Finalment, amb 8 delegats i menys del 10% de representació, la UGT no podrà formar part de la mesa sectorial.

La participació més alta s'ha registrat a Menorca, ja que de 1.355 docents n’han votat 916. Mentre que a Eivissa i Formentera, de 2.027 professors hi han participat 1.194. Finalment, dels 9.771 docents de l’ensenyament públic convocats a Mallorca n'han acudit a les urnes 5.342.

stats