Societat 22/04/2020

L'STEI, en desacord amb les normes d'avaluació del darrer trimestre del curs escolar

El sindicat critica que les instruccions es varen redactar sense tenir en compte les aportacions del professorat

Ara Balears
1 min
Una classe a un centre educatiu de les Illes. / ARA BALEARS

PalmaL'STEI Intersindical ha expressat aquest dimarts el seu malestar i desacord per la manera com la Conselleria d'Educació ha elaborat les instruccions per al desenvolupament i l'avaluació del tercer trimestre del curs, que es varen publicar dissabte al BOIB. El sindicat ha criticat que les instruccions es varen redactar sense tenir en compte les aportacions del professorat i sense haver-se tractat a la Mesa Sectorial d'Educació, tal com prescriu la normativa vigent.

L'STEI considera, des d'un punt de vista general, que les instruccions publicades "carreguen d'excessiva burocràcia" la tasca dels docents, que es veuen obligats a replantejar de manera accelerada les tasques didàctiques, en una situació "complexa per a molts nins i joves i les seves famílies".

El sindicat subratlla que tampoc no s'indica de manera clara si cal avançar en el contingut de les assignatures, com s'han d'impartir les classes ni com cal avaluar els estudiants, la qual cosa crea "molta angoixa i inseguretat entre el professorat". Són unes instruccions elaborades des d'una perspectiva "eminentment tecnocràtica que passen per alt molts aspectes de la formació integral del nostre alumnat", afirma l'STEI.

Es tracta d'unes instruccions "presoneres d'un model d'ensenyament basat únicament en els continguts i en els resultats", conclou el comunicat del sindicat.

stats