Fa més de dos anys ja hi havia sospites del professor de judo detingut per abusos a menors

Com que no es va arribar a fer cap denúncia, no es va fer cap actuació policial

Fa més de dos anys ja hi havia sospites contra el professor de judo detingut aquest dimarts arran d'onze denúncies d'abusos sexuals a menors de 18 anys, segons fonts amb accés a la investigació del cas. Ni la Conselleria de Serveis Socials ni tampoc l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), els dos organismes de l'administració pública que treballen amb menors, no tenen constància d'aquestes sospites. No obstant això, la Guàrdia Civil creu que els abusos començaren fa uns deu anys i no descarta que la detenció comporti noves denúncies.

Segons fonts pròximes a la investigació, les víctimes eren majoritàriament d'escàs poder adquisitiu. El detingut ho hauria aprofitat per guanyar-se la confiança dels menors, a qui feia regals cars com telèfons mòbils, viatges i sopars, entre d'altres. Són aquesta mena de regals els que haurien aixecat sospites ara fa més de dos anys. Tot i això, com que no es va arribar a fer cap denúncia, no es va fer cap actuació policial; si n'hi hagués hagut alguna, el cas s'hauria investigat. 

L’acusat feia de monitor de judo, tot i que com a mínim durant els darrers tres anys ho ha fet sense la llicència corresponent en regla. Segons ha declarat a 'IB3 Notícies' Miquel Àngel Bisquerra, president de la Federació de Judo de les Balears, el 2016 va ser el darrer any que va entregar el certificat d'antecedents penals, imprescindible ara per treballar amb menors d'edat. Aleshores el tenia en regla i no tenia antecedents. El sospitós ha continuat fins ara fent de monitor de judo al poliesportiu municipal de Son Servera. També al de la Coma, a Sant Llorenç, el poble on resideix. No ha volgut declarar durant l’interrogatori policial i està previst que aquest dijous dematí passi a disposició d’un jutjat de Manacor.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF