Sonia Vivas desmenteix Vox: "És absolutament impossible que Cort hagi destinat un milió d'euros a polítiques LGTBI"

La regidora de Feminisme ha contestat al partit d'extrema dreta que no canviarà el nom de l'àrea

La regidora de Justicia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha respost a la petició de Vox de modificar el nom de la seva àrea perquè passi a ser "de família". Vivas ha declarat que "el nom no es canviarà" i ha negat que, tal com ha assegurat el partit d'extrema dreta aquest dimarts, l'Ajuntament de Palma hagi destinat un milió d'euros a polítiques LGTBI durant el mandat passat. "És absolutament impossible que s'hi hagi destinat aquesta quantitat", ha afirmat la regidora.

El portaveu adjunt de Vox, Sergio Rodríguez, ha assegurat que, durant els quatre anys de la legislatura passada, el Consistori "va destinar un milió d'euros a polítiques LGTBI, mentre que per a les famílies la partida va ser de 72.000 euros". Tot i això, Rodríguez ha dit que desconeixia els detalls d'aquest pressupost i a què es va destinar concretament, per la qual cosa Vivas demana que siguin "coherents i rigorosos" a l'hora de donar dades.

Segons el regidor del darrer partit a entrar a l'Ajuntament, "la Regidoria de Feminisme i LGTBI és discriminatòria". En nom de la seva formació política, ha assegurat que no els agrada que se'ls "classifiqui per qüestions merament sexuals" i ha proposat canviar l'àrea per una "Regidoria de Família". Quant a això, Vivas ha defensat que el nom continuarà sent el mateix i que treballaran "per a totes les famílies, no només pel model de família hegemònic que proposa la dreta". Pel que fa a aquesta qüestió, en les seves declaracions, Rodríguez ha afirmat que "les famílies són famílies, ja siguin tradicionals, parelles de fet, monoparentals o parelles de gais".

Àrea de (a més) Justícia Social

La regidora ha afegit que el fet que "ells se sentin discriminats demostra que són un partit amb postulats homòfobs i que no comprèn que les persones amb diversitat afectivosexual no tenen els mateixos drets que ells com a heterosexuals". A més, ha recordat que "hi ha delictes d'odi cada dia cap a aquest col·lectiu".

Vivas ha incidit en la funció de 'Justícia Social' que té la seva àrea, ja que "hi ha persones sense llar que es troben al carrer, entre les quals les dones són les que estan en situació més greu". Però aquestes persones "no estan a cap regidoria, per això se'ls intenta representar, cosa que molts partits no veuen", apunta.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF