Societat 05/04/2020

Son Llàtzer crea un programa de rehabilitació per a pacients amb coronavirus a través dels televisors

El vídeo ensenya exercicis respiratoris i d'activació articular i muscular

Ara Balears
1 min
Un pacient de l'hospital Son Llàtzer fent els exercicis de rehabilitació.

PalmaL'Hospital Universitari Son Llàtzer ha posat en marxa un programa general de rehabilitació, en format vídeo, orientat als pacients ingressats amb coronavirus, que s'emet en els canals de televisió interna de l'hospital, segons ha informat Salut.

En una nota de premsa, el Govern ha explicat que és coneguda la disfunció respiratòria i física que es produeix en els pacients ingressats amb coronavirus. Tot això produeix un descondicionament físic global i, amb la finalitat de minimitzar les conseqüències d'aquesta deterioració funcional, el Servei de Rehabilitació i Medicina Física ha elaborat un vídeo amb exercicis per a aquells pacients en situació clínica estable, amb el qual s'il·lustren les recomanacions i exercicis generals, tant respiratoris com d'activació articular i muscular, ha assenyalat la Conselleria.

Salut ha subratllat que l'objectiu d'aquest programa és guiar el pacient, estabilitzat i aïllat, en la pràctica d'exercicis de manera autònoma i, així, evitar o minimitzar les complicacions de l'enllitament i del sedentarisme durant l'ingrés.

El personal d'infermeria responsable de cada pacient ha d'autoritzar prèviament que aquest segueixi el programa de rehabilitació. Igualment, qualsevol modificació dels exercicis prevists ha de ser consultada amb els metges rehabilitadors i fisioterapeutes del Servei de Rehabilitació.

La projecció, ja disponible a Son Llàtzer i a l'hotel medicalitzat Palma Bay, s'emet en el canal 50 dels televisors de les habitacions i de manera contínua. La durada del vídeo és de sis minuts.

stats