Societat 12/09/2020

Indignació i confusió entre els veïns de Son Gotleu pel confinament

Durant la primera nit no hi ha hagut incidències

Catalina Riera
2 min
Veïnats de Son Gotleu passejant pel carrer

Palma"No entenc per què al matí es pot estar al carrer i al vespre no. El virus és present sempre, no només a determinades hores del dia", diu María José Fasarepias. "Ahir a les 22.00 h no hi havia ningú pel carrer. De fet, a aquestes hores la gent d'aquesta zona sol ser a casa seva, perquè som persones treballadores. No té sentit aquesta restricció", afegeix.

Un veí de Son Gotleu, que prefereix no dir el seu nom, ha viscut tota la vida en aquesta barriada. Està enfadat perquè els tornen a confinar set mesos després del primer confinament. "Em fa ràbia perquè la gent d'aquí som treballadors i em fa molta ràbia que per uns quants d'irresponsables ho haguem de pagar tots. El Govern fa el que pot, és la gent que és irresponsable", afegeix.

En aquest sentit, un altre veí de Son Gotleu, Samir, diu que hi hauria d'haver més policia per controlar i denuncia que els carrers estan bruts. "L'Ajuntament ens té abandonats. Hi ha brutor pels carrers i també rates. Altes zones de Palma es netegen entre dues i tres vegades al dia. Haurien de fer nets i desinfectar els carrers de la nostra barriada almenys un pic a la setmana.

Així mateix, Mauran Jassín no entén per què a zones com la d'Arquitecte Bennàssar hi ha més casos d'incidència que a Son Gotleu, però els confinen a ells. "Fa 20 anys que visc en aquest barri i sempre ens han discriminat", apunta. Està d'acord que es faci un confinament a la zona per evitar nous contagis, però hi troba a faltar la presència policial. "Hi ha d'haver policies pel carrer, que vigilin que es compleixen les normes. L'únic que fan es avisar algú si du la mascareta malament", apunta.

Per part seva, l'oficial Ferra, membre del cos de la Policia Local de Palma, ha explicat a l'ARA Balears que durant el dia "hi ha set patrulles controlant els carrers de Son Gotleu", tot i que creu que els dispositius "s'incrementaran durant el vespre". Així mateix, confirma que els residents "estan obeint el confinament" i assegura que no hi ha hagut cap incident durant la primera nit.

Cal recordar que aquestes restriccions als quatre barris de Palma tendran una durada de 15 dies i que els gairebé 23.000 habitants de les quatre barriades no podran sortir del perímetre on s'apliquen les limitacions més que per causes justificades: anar a fer feina, a escola, al metge o desplaçar-se per cuidar un familiar, o per anar al banc o fer algun tràmit oficial o administratiu. M

stats