Societat 19/07/2020

Detenen a Son Banya la nova matriarca de 22 anys del clan de la Sole

Durant l'operació Nuuk la policia també ha arrestat dos homes que formen part de l'organització

Ara Balears
1 min
El poblat de Son Banya

PalmaLa Policia Nacional ha detingut a Son Banya la que es considera la nova matriarca del clan de la Sole, una jove de 22 anys que s'encarregava de dirigir l'organització de narcotraficants que liderava, com a mínim, tres punts de venda al poblat que ara està desmantellat, segons ha informat l'agència Efe.

Durant l'operació Nuuk, que es va dur a terme aquest dissabte, la policia també va arrestar dos homes de 27 i 39 anys que formen part de l'organització i es van fer cinc escorcolls domiciliaris a Son Banya i a Son Rafal. L'operació suposa, segons la policia, un nou cop al clan dels Andújar, també conegut com el clan de la Sole, ja que la jove detinguda és familiar de la matriarca, coneguda com la Sole i que és a la presó per narcotràfic amb tres dels seus cinc fills.

Aquesta organització criminal atorga les posicions rellevants dins de la xarxa a familiars, com era el cas de l'arrestada, que, malgrat només tenir 22 anys, havia ocupat el lloc de l'anterior matriarca. La investigada residia a Son Banya i exercia un control directe sobre la venda de substàncies estupefaents als diferents punts de venda.

Segons la policia, ella supervisava les funcions desenvolupades pels altres integrants del grup i els assignava els diferents rols que havien d'exercir. El cos policial considera que amb aquesta operació s'han desarticulat tres punts de venda de cocaïna i haixix i indica que els tres detinguts supervisaven els majors punts actius de cocaïna del poblat. Els arrestats han passat aquest diumenge a disposició judicial.

stats