Quatre famílies abandonen el poblat de Son Banya de manera involuntària

L'Ajuntament de Palma reinicia aquest dimecres la segona fase del procés de desmantellament que va iniciar-se el passat juliol

La segona fase del desmantellament de Son Banya començarà aquest dimecres. Els tècnics de Cort ja s'han preparat per a les obres d'esbucament de 4 dels 113 habitatges del poblat.

A diferència de la primera fase del desmantellament, la d'aquest dimecres consisteix en l'esbucament de les cases de quatre famílies que no volen abandonar el poblat i que, per tant, podrien oferir certa resistència. Des de l'Ajuntament de Palma s'ha insistit que l'expulsió d'aquestes famílies es fa per ordre del jutge i que no se'ls ha ofert cap habitatge alternatiu perquè ja en tenen.

En aquest sentit, està previst que durant l'acció hi hagi agents judicials i de la Policia Local.

Les empreses responsables de dur a terme l'esbucament dels habitatges són Adalma i Vitrac, que s'encarregaran de separar els materials perillosos i contaminants dels sostres com l'amiant i l'uralita.

A partir d'aquesta setmana i durant tot el darrer trimestre del 2019 es desmantellarà el poblat de manera escalonada, de tal manera que es preveu que cada setmana se n'esbuquin tres o quatre habitatges. En total hi ha 43 ordres judicials programades.

D'altra banda, hi ha 16 famílies que abandonen el poblat de manera voluntària i que, per tant, s'han acollit al programa de reinserció impulsat per l'àrea de Benestar Social.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF