Societat 23/12/2021

El tren de Sóller recorre a la justícia per reduir freqüències fora de temporada

La direcció ha presentat un recurs al contenciós administratiu en què es reclama adaptar l'activitat a la demanda

ARA Balears
1 min
Imatge del Tren de Sóller./ FERROCARRIL DE SÓLLER

La direcció del Ferrocarril de Sóller ha presentat un recurs al jutjat contenciós administratiu per exigir que s'adaptin les freqüències a l'oferta i la demanda, ja que considera que "no té sentit mantenir les freqüències, exigides per la Direcció General de Mobilitat i Transports, quan els trens van buits", segons explica un comunicat emès per l'empresa. Cal tenir en compte que el conveni de concessió entre el Govern i l'empresa estableix que el ferrocarril ha d'oferir com a mínim quatre freqüències completes durant l'any. El comitè d'empresa, per part seva, es mantindrà a partir d'ara a l'expectativa de qualsevol resolució judicial per vigilar els drets dels treballadors, segons ha explicat a l'ARA Balears.

A més, la propietat denuncia un greuge comparatiu pel que fa a altres serveis als quals "s'ha permès adaptar-se al dèficit de viatgers", segons indica el comunicat de l'empresa, en el qual també es reclama que "s'ha de tenir en compte que són l'únic transport públic que no rep subvencions del Govern".

En aquests moments i des del 9 de desembre, el servei del tren de Sóller està aturat per reparacions i manteniment de la xarxa, com sol ser habitual durant aquests mesos de l'any. L'activitat es reiniciarà el 15 de febrer, època encara d'escalada turística. De moment, el tramvia sí que circula a Sóller, però dia 7 de gener el servei s'interromprà durant dues setmanes.

Per l'empresa, les poques "garanties sobre el futur turístic" no permeten establir un nombre fix de freqüències i, per això, adaptar la demanda al servei seria la solució per "no abocar el ferrocarril a la desaparició". En el comunicat, l'empresa es compromet a tornar a la normalitat quan les circumstàncies ho permetin.

stats