La fundació Amaranta rebrà els beneficis de la venda d'un caramel "amb gust d'amor"

L'entitat en destinarà els guanys als seus projectes d'integració social adreçats a dones joves provinents de la prostitució o de l'exclusió social

El divendres 14 de febrer, dia de Sant Valentí i també el dissabte 15, es posarà a la venda a la porta del C&A de la plaça de Joan Carles I de Palma "el primer caramel amb gust d'amor", ha explicat aquest dijous Jordi Cubain, creatiu de MKlab, i impulsor d'aquesta iniciativa solidària en benefici dels projectes de la fundació Amaranta."El sabor sorprèn i canvia, però mai no ha de ser amarg", ha afegit. Amaranta és una entitat privada creada per l'orde religiós de les Adoratrius, que té per objectiu "afavorir la integració personal i la incorporació social de dones i adolescents afectades per la prostitució i altres situacions d'exclusió".

Carmen Pasqual, superiora de les monges adoratrius a Mallorca i exdirectora de la fundació a Mallorca durant anys ha destacat que el que fan a la seva entitat és treballar des de la "pedagogia de l'amor", per atendre joves que arriben a la fundació en "situacions de vulnerabilitat i de pèrdua de drets".

Escàndol dels menors tutelats

A l'acte, Pasqual també ha comentat que el tractament dels mitjans en els casos d'explotació sexual que afecten joves tutelats "és negatiu" perquè ha estigmatitzat totes les joves, algunes de les quals han rebut rebuig per part d'altres companys . També ha remarcat que és una "realitat molt dura que passa també a altres bandes" i que és el fet de ser tutelades el que fa que "es detectin abans". Alhora ha recordat que fan feina des del segle XIX per vetlar pel drets de les dones.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF