Societat 17/04/2018

Un sol al·lergòleg per al 25% de la població amb al·lèrgies

La consellera de Sanitat, Patricia Gómez, assegura que encara és el moment d’establir altres prioritats en el sistema de salut

Sabrina Vidal
1 min
Les proves cutànies són un dels mètodes de diagnòstic utilitzats per detectar possibles al·lèrgies.

PalmaBalears passarà de no tenir cap al·lergòleg a la sanitat pública a tenir-ne un, a Son Espases, per tractar patologies més greus, i en col·laboració amb tots els altres serveis. Aquest anunci ja es va fer fa mesos i encara no té data d’execució.

El diputat del PP Joan Manuel Lafuente recordà durant el ple del Parlament d’aquest dimarts que Balears és l’única comunitat de l’Estat que no té cap servei públic d’al·lergologia, a la qual cosa la consellera Gómez contestà que encara té altres prioritats com la recuperació dels professionals que es varen perdre la passada legislatura, que s’ha estimat que són 1.400.

Balears només disposa d’al·lergòlegs a la sanitat privada tot i que aquestes patologies, sobretot durant aquesta època de l’any, afecten un 25% de la població.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, el més recomanable és que hi hagi un d’aquests especialistes per a cada 50.000 habitants. A Balears hi ha un total de 12 al·lergòlegs, 11 a Mallorca i un a Eivissa, i tots treballen a la sanitat privada.

stats