El termini per presentar les sol·licituds de SOIB Visibles finalitza el 20 d’abril

Es preveu que aquest programa beneficiï més de 500 persones

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) publica avui una nova convocatòria del programa SOIB Visibles dirigida a persones desocupades de llarga durada més grans de 35 anys, preferentment sense prestacions o subsidi d’atur, perquè duguin a terme obres o serveis d’interès social en ens locals (corporacions locals, consells insulars i mancomunitats) i, alhora, millorin les seves oportunitats d’inserció. El termini per presentar les sol·licituds és el 20 d’abril de 2018.

Com a novetat, enguany aquesta convocatòria preveu dos períodes d’inici, el primer de l’1 al 15 de juliol i el segon de l’1 al 15 de gener del 2019, per tal que els ens locals puguin adaptar millor el projecte a les seves necessitats i als recursos i espais de què disposen. Les seleccions estan previstes per al pròxim mes de juny.

La convocatòria de subvencions per fomentar la contractació disposa d’un pressupost de sis milions d’euros i permet oferir un contracte a jornada completa amb una durada de sis mesos.
El SOIB Visibles preveu dues línies d’ajuts: la primera, per a la qual s’han pressupostat 5,6 milions d’euros, es destina a garantir que tots els municipis puguin rebre una part dels recursos. La segona línia, que disposa d'una quantitat de 400.000 €, té com a objectiu el finançament exclusiu de projectes de contractació el disseny dels quals s’orienta a la inserció laboral, especialment del col·lectiu de les dones.

Convocatòria per a dones víctimes de violència masclista 

D’altra banda, el BOIB també recull avui una nova convocatòria de subvencions, pionera a tot l’Estat, SOIB Dona  2018-2019, adreçada a finançar els costos salarials –inclosa la cotització empresarial a la Seguretat Social– que permetin la contractació de dones víctimes de violència masclista, inscrites com a demandants d’ocupació o de millora d’ocupació en el Servei d’Ocupació de les Illes Balears.
 
Aquest programa, que va passar pel Consell de Govern el mes de febrer, va dirigit a aquelles dones víctimes de violència masclista que a curt termini no poden assolir una feina en el mercat laboral ordinari. La finalitat és promoure la independència econòmica i l’apoderament de les dones que hi participin.

SOIB Dona facilitarà la feina a les víctimes de la violència masclista

Per això, el SOIB en finança la contractació per un període d’un any, mentre que aquestes dones segueixen, alhora, un procés d'orientació laboral específic destinat a la inserció en el mercat ordinari.
 
Aquestes dones podran ser contractades per entitats locals, entitats sense ànim de lucre, entitats del sector públic instrumental de la CAIB, l’IB-Dona i associacions empresarials i sindicals, que prèviament hauran de manifestar la seva voluntat de participar en el programa.  


EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF