Societat 06/10/2020

Marc Pons creu que la situació de Menorca és prou bona per obrir un corredor segur amb Londres

El conseller de Mobilitat ha recordat que el Govern treballa "de manera decidida" per operar aquesta connexió

K. O.
1 min
El conseller de Mobilitat, Marc Pons, aquest dimarts al Parlament.

PalmaEl conseller de Mobilitat, Marc Pons, ha afirmat aquest dimarts en el ple del Parlament que la bona situació epidemiològica de Menorca és prou bona per plantejar un corredor aeri segur amb Londres. Pons ha recordat que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, es va reunir el 23 de setembre amb el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, i varen acordar treballar per aixecar quarantenes i obrir corredors sanitaris segurs per dur turistes.

"Hi ha el compromís clar d'operar aquesta connexió, i s'està treballant de manera decidida", segons ha afirmat Pons, qui ha afegit que l'adversitat és molt complicada. El conseller també ha assegurat que a Palma es mantindrà la mateixa connectivitat aèria amb la resta de ciutats de l'Estat, com ara Bilbao, València, Barcelona i Madrid, i que serà la mateixa d'abans de la pandèmia.

La diputada del PP, María Salomé Cabrer, ha criticat que els membres del Govern "són grans professionals de vendre fum" i que la realitat és que "les Balears no han estat una destinació segura". També ha considerat que l'Executiu no ha estat capaç d'establir corredors aeris per a les Illes fa mesos perquè "ara és massa tard".

Salomé ha reclamat que el Govern i el Consell de Menorca no han estat capaços de garantir la ruta aèria entre l'illa i el Regne Unit. Cal recordar, però, que el govern britànic manté la quarantena als ciutadans procedents de les Balears i la recomanació de no viatjar-hi.

stats