Transport
Societat 25/12/2022

El SITEIB critica que l'EMT no vulgui contractar conductors malgrat les queixes dels usuaris

El sindicat acusa l'empresa municipal de mantenir una política de contractacions "contradictòria"

ARA Balears
1 min
Un bus de l'EMT de Palma. / EMT

PalmaEl Sindicat Independent de Treballadors i Empleats de les Illes Balears (SITEIB) ha criticat la negativa de l'EMT a contractar conductors malgrat les queixes dels usuaris per falta de freqüències. Segons ha informat Europa Press, el sindicat ha lamentat l'anunci de l'empresa municipal de no contractar personal temporal per a la creació d'una borsa d'hores.

L'empresa va fer aquest anunci en una reunió amb els sindicats. D'acord amb els responsables de l'EMT, a la finalització del procés d'estabilització arran de la Llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, l'empresa estarà al màxim legal de temporalitat permès.

Aquesta posició ha sorprès els sindicats, ja que la principal queixa dels usuaris és la falta de freqüències en les línies dels busos, fet que, pel SITEIB, "només se soluciona mitjançant la contractació de nous conductors".

"La direcció de l'EMT presumeix públicament de contractació de nous conductors, però després cerca excuses a l'hora de dur a terme l'única solució que existeix per poder millorar les freqüències", ha criticat el SITEIB. "En la seva política erràtica de contractacions, aplica una falsa distribució irregular de jornada que no sols no ha canviat els horaris que ja feien els conductors, sinó que falseja els horaris per evitar el pagament d'hores extraordinàries que fan els conductors", ha censurat el sindicat.

stats