Societat 06/05/2020

Sis municipis de les Illes, sense rastre del covid-19

Actualment denou pobles de les Balears no tenen cap cas actiu de coronavirus i dotze només en tenen un

Maria Fuster
2 min
Mapa de l'impacte del covid-19 per municipis

PalmaSis municipis de les Illes, concretament cinc de Mallorca, Fornalutx, Estellencs, Escorca, Deià i Petra; i un de Menorca, Ferreries, no han tingut, ni tenen ara, rastre del coronavirus. Les dades per municipis, amb un mapa interactiu de l'impacte de la pandèmia que ha elaborat el Servei d'Epidemiologia, mostren també que hi ha actualment denou pobles sense cap cas actiu a les Balears -els sis anomenats anteriorment i tretze més que sí que n'han tingut, però que ja no en tenen-. Amb només un cas de covid-19, segons l'estudi d'aquest servei, hi ha dotze municipis de Balears.

Els municipis amb menys casos -només un- de les Illes són: a Mallorca, Lloret de Vistalegre, Puigpunyent, Mancor de la Vall, Costitx, Maria de la Salut, Vilafranca, Sineu, Alaró, Muro i Sant Joan, i a les Pitiüses, Sant Lluís i Formentera.

Palma acumula –amb 1.150 casos detectats– més de la meitat dels contagis per covid-19 que s'han identificat fins ara a les Balears. Segons el Servei d'Epidemiologia, el total de casos confirmats són 2.046. Segons fonts de la Conselleria de Salut, la xifra inclou els casos positius de les 1.921 proves fetes amb PCR, els 93 tests d'anticossos i els 32 casos probables -amb un historial clínic que confirma que pateixen la malaltia tot i que no se'ls ha fet cap prova-.

Després de Palma, els municipis amb més casos actius són Calvià, amb 26 malalts; Marratxí, amb 20; Eivissa, amb 19; Manacor, amb 16, i Inca i Llucmajor, amb 12 cada un.

Tot i que la xifra oficial de morts a les Illes ascendeix a 199, la que apareix en el mapa són 201. Segons fonts de Salut, el Servei d'Epidemiologia hi ha sumat dues morts de casos probables.

stats