Societat 13/01/2019

Detenen els sis ocupes del pis incendiat a Badalona

La investigació policial ha determinat que la causa de l'incendi va ser d'origen elèctric

Ara
2 min
Els bombers treballant dissabte en l’edifici incendiat al barri de Sant Roc de Badalona, on van morir tres persones i hi va haver 30 ferits.

BarcelonaAgents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona van detenir ahir sis persones, quatre homes i dues dones, d’origen romanès i veïns de Badalona, presumptament relacionades amb l’incendi que va causar la mort de tres persones i en va ferir una vintena més a l’avinguda del Marquès de Mont-roig, al barri de Sant Roc de Badalona, la setmana passada.

Tal com ja s’havia avançat, els investigadors han conclòs que la causa de l’incendi va ser d’origen elèctric. El foc es va originar al quadre elèctric del 1r 2a d’aquest immoble com a conseqüència d’un sobreconsum. Els elements de protecció i control de potència del quadre havien sigut manipulats per poder punxar la llum i obtenir subministrament de manera fraudulenta, fet que va provocar un sobreescalfament de la xarxa.

Davant d’aquests fets, els Mossos van fer públic ahir que entre dijous i divendres de la setmana passada van procedir a detenir les sis persones que vivien en el pis ocupat com a presumptes autors dels delictes d’homicidi per imprudència greu, lesions per imprudència greu, danys imprudents, defraudacions de fluid elèctric i un delicte d’ocupació d’immobles.

Dissabte tres dels homes van passar a disposició judicial i el jutge va decidir deixar-los en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars. Les altres tres persones que van ser detingudes estan en llibertat pendents de ser citades a declarar davant el jutge. La investigació continua oberta.

Efecte de la crisi habitacional

Després de l’incendi l’Associació de Veïns de Sant Roc va denunciar que hi ha més de 250 pisos ocupats al barri i que la situació d’inseguretat pels fraus elèctrics és elevada. Per la seva banda, les entitats que lluiten contra la pobresa energètica també van demanar a les companyies que, malgrat la il·legalitat que cometen aquestes persones, les empreses posin comptadors als pisos ocupats per evitar “condemnar aquestes persones a viure amb espelmes o punxant la llum”, i alhora “garantir la seguretat de la resta de veïns”.

stats