Sis detinguts a Balears per incomplir el confinament en les darreres hores

La Policia Nacional ha arrestat tres persones a Palma, una a Eivissa i una altra a Maó

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han detingut en les darreres hores sis persones a les Balears per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma. Mentre que la Policia Nacional ha arrestat tres persones a Palma, una a Eivissa i una a Maó, la Guàrdia Civil n'ha detinguda a una de sisena a Alcúdia.

Els agents nacionals varen detenir aquest dissabte horabaixa a Eivissa un jove de 29 anys que caminava pel carrer sense causa justificada; ja tenia tres infraccions per desobediència dels dies anteriors i va tornar a desobeir les indicacions dels policies. A Maó, la Policia Nacional va detenir un altre home, de 31 anys, que tot i haver-li aixecat una acta administrativa, es va negar a tornar a casa seva.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

A Palma, tres persones més varen ser arrestades. Una d'aquestes va ser un conductor, de 32 anys, que es fugar amb el seu cotxe a gran velocitat. Com a conseqüència, es va saltar diversos semàfors en vermell i va circular en sentit contrari. Després de la persecució, els agents el varen detenir.

Un segon home, de 42 anys, va ser arrestat per continuar a la via pública malgrat que els agents l'acabaven de multar. La Policia Nacional va detenir a Palma un tercer individu, de 38 anys, a que havia fugit d'un control d'alcoholèmia, en el qual finalment va donar positiu. Els efectius el varen trobar al voltant de Son Banya. Se l'acusa dels delictes de desobediència i contra la seguretat de trànsit.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil va detenir aquest dissabte un jove de 27 anys a Alcúdia com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat, resistència i desobediència a agents de l'autoritat. A més, se l'acusa d'un delicte contra la seguretat viària i de danys. Els efectius varen haver de perseguir-lo amb els vehicles oficials després que s'escapàs a gran velocitat.

Paral·lelament, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat continuen amb els controls a ports, aeroports i carreteres de les Balears, on han percebut una important davallada del trànsit. En aquest sentit, l'aeroport de Son Sant Joan de Palma va registrar aquest dissabte l'arribada de 137 passatgers, mentre que 186 en varen sortir. L'aeroport d'Eivissa va rebre, pel seu costat, 22 persones, mentre que 45 varen anar-se'n de l'illa. A Menorca, 32 viatgers varen arribar i 24 varen sortir.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF