La sinistralitat a l’autopista de Llucmajor a Palma triplica la de la carretera Llucmajor-Campos

La Plataforma Antiautopistes ha realitzat un estudi a partir de les dades de la Direcció General de Trànsit

L’autopista Palma-Llucmajor és tres vegades més perillosa que la carretera de Campos. Així ho ha afirmat la Plataforma Antiautopistes a través d'un estudi que ha realitzat a partir de les dades de la
Direcció General de Trànsit. 

Segons la plataforma, les dades que aporta el web de la DGT confirmen que la carretera de Campos no és una de les més perilloses de Mallorca, "com s’ha argumentat reiteradament". "La sinistralitat no pot ser l’argument per a la construcció d’una nova autopista", han assegurat. 

En el període 2014-2017 hi ha hagut 4 víctimes mortals en accident a la carretera de Campos i 12 a l'autopista Palma-Llucmajor. Asseguren que aquesta diferència "tira per terra la pretensió que l’autopista sigui més segura".  

A més, afegeixen que en el mapa indicador de sinistralitat de 2017, publicat aquest mes pel Consell de Mallorca, no apareix la carretera de Llucmajor a Campos com un dels punts negres de la xarxa viària mallorquina. "Entre els punts negres, en canvi, apareixen nombrosos trams de via ràpida o vies d’accés a les autopistes o pròximes a aquestes infraestructures".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF