Els sindicats reclamen una reunió prèvia amb el conseller d'Educació per parlar del marcatge

La Conselleria assegura que esperen una proposta per arribar a un acord

Els sindicats presents a la mesa sectorial d'educació han decidit per unanimitat no assistir a la reunió tècnica d'aquest dimarts sobre el marcatge perquè primer volen tenir una reunió prèvia amb el conseller d'Educació, Martí March. El secretari general de l'STEI, Cosme Orell, ha explicat que van sol·licitar la reunió poc després de la darrera mesa sectorial, que es va dur a terme el 29 d'octubre, en què tots els sindicats van mostrar rebuig a aquesta eina, però encara no han rebut cap resposta.

La Conselleria d'Educació ha assegurat que no van rebre cap avís previ sobre la no compareixença dels sindicats a la reunió tècnica que s'havia de fer aquest dimarts. Els sindicats, però, van registrar un document aquest dilluns a darrera hora anunciant i explicant el perquè de la seva absència. El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha dit que ara esperen una proposta per arribar a un acord.

En la darrera mesa sectorial, segons ha comentat Morante, els sindicats van considerar que la proposta de la Conselleria era "poc concreta" i "insuficient". Cosme Orell recorda que tots els sindicats van demanar eliminar l'eina de control per marcatge perquè "qüestiona" els docents i van demanar mantenir el sistema anterior. Educació va apuntar al fet que la Conselleria valorava "la possibilitat que els centres poguessin prendre la decisió definitiva sobre la utilització total o parcial d'aquesta eina", però els sindicats continuen rebutjant completament l'eina.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF