Societat 23/03/2022

Sindicats educatius balears es manifesten en suport a la vaga a Catalunya

Reclamen que ignorin la sentència del TS

ARA Balears
2 min
Manifestants davant l'Audiència de Palma

PalmaDesenes de persones s'han concentrat aquest dimecres davant la porta de l'Audiència Provincial de Palma en suport a la vaga de Catalunya i en defensa de l'ús del català a l'escola i contra la sentència del Tribunal Superior. La manifestació ha estat convocada per diversos sindicats educatius de l'Arxipèlag que han denunciat que la sentència del TS és "un atac directe contra la sobirania dels parlaments de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, ja que no respecta les lleis de Normalització Lingüística vigents".

Durant la concentració, els sindicats han llegit un comunicat en què denunciaven que la sentència del Tribunal Suprem (que obliga les escoles catalanes a impartir el 25% de les classes en castellà) és "intolerable" i han remarcat que no pot ser que la decisió arbitrària dels tribunals espanyols tombi lleis i normatives completament legals. A més, acusen la justícia d'intentar imposar "la supremacia del castellà i marginar la llengua catalana", i afirmen que tota aquesta lluita contra el català està vinculada als interessos de partits com el PP, Ciutadans i Vox.

D'altra banda, en el manifest mostren preocupació pel fet que aquesta sentència pugui crear jurisprudència i provoqui que altres intents d'atacar i eliminar el català a l'educació tinguin un punt de referència on agafar-se. Això podria fer que aquest cas suposàs el principi d'un atac i persecució contra la llengua catalana en el sistema educatiu en què els tribunals donin sempre la raó a aquells que volen marginar-la i reclamen una educació en castellà.

Davant aquesta situació, els sindicats han exigit al Govern balear, el valencià i el català que apliquin la normativa lingüística actual i que no acatin la sentència del Tribunal Suprem. "En democràcia, l'obligació del poder judicial és aplicar la llei, agradi o no". "Ara no poden canviar unes lleis que fa anys i panys que són vigents i sense cap problema", han sentenciat.

stats