Societat 02/10/2020

Els sindicats reclamen un pla per reactivar l'economia de les Balears

CAEB i PIMEM, preocupats per la pujada de l'atur

Ara Balears
1 min
Treballadores d'un comerç de Palma

PalmaLes dades de l'atur publicades aquest divendres han provocat les reaccions dels agents econòmics i socials. Les patronals de Comerç es mostren preocupats per les dades de l'atur, mentre que els sindicats reclamen mesures per a l'economia.

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha indicat que a les Balears "l'activitat econòmica derivada del sector turístic aquest any ha estat pràcticament nul·la". En aquest sentit, ha recordat que "el monocultiu de sol i platja de masses balear està caducat" i ha instat a fer un "canvi de model turístic i econòmic amb urgència". Per part seva, el sindicat UGT ha advertit que les 77.112 persones registrades a l'atur el mes de setembre són dades que responen a la "paràlisi total" de l'economia de les Balears. Així mateix, la secretària d'aquest sindicat, Ana Landero, ha insistit que la dependència del turisme i l'economia estacional de les Illes han provocat que sigui la comunitat autònoma "més castigada" pel covid-19, i ha instat a aprofitar els recursos europeus per "transitar cap a una economia diferent, més social i justa, i que respecti les persones i l'entorn".

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha assegurat que "les Balears tornen a protagonitzar, per quart mes consecutiu el major increment de l'atur en termes interanuals". I per això, els empresaris "exigeixen a les administracions públiques una col·laboració publicoprivada davant la dramàtica escalada del deteriorament del treball a les Illes". En aquest sentit, el president de l'Associació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), Jordi Mora, ha apuntat que aquestes dades demostren "la profunda ferida que ha deixat una temporada turística inexistent".

stats