Societat 22/10/2021

Els sindicats denuncien la "pèrdua de poder adquisitiu" dels docents malgrat l'increment de salaris anunciat

Amenacen amb mobilitzacions si la pujada del 2% s'aplica només a les retribucions bàsiques i no a tota la nòmina

ARA Balears
2 min
Els representants dels sindicats durant la roda de premsa.

PalmaEls sindicats educatius, agrupats en la Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca, han denunciat la "pèrdua de poder adquisitiu" dels docents i la resta dels empleats públics malgrat l'increment del 2% anunciat pel govern d'Espanya, perquè "l'IPC d'enguany està per damunt". La Junta ha comparegut aquest divendres davant els mitjans per fer un repàs de les condicions en l'àmbit educatiu i les polítiques del govern illenc que s'estan duent a terme en aquesta matèria.

En un comunicat, reclamen també el "pagament immediat" del 2,9% d'augment dels salaris previst per als anys 2020 i 2021. Pel que fa a l'anunci de l'Executiu illenc d'incrementar un 2% el salari de tots els funcionaris, la Junta de Personal exigeix que la pujada s'apliqui a tots els conceptes de la nòmina i no només a les retribucions bàsiques. Amenacen de convocar mobilitzacions si no es compleix aquest punt, "acordat a la Mesa de Funció Pública fa unes hores".

Inici de curs i religió

Altres qüestions que s'han tractat han estat l'inici de curs i la presència d'assignatures de religió dins els centres públics. En el primer punt, reiteren el desacord a tornar a les ràtios prepandèmia i sostenen que la Conselleria d'Educació "no ha complert l'acord marc del 2015" de fixar una jornada lectiva de 18 hores setmanals. D'altra banda, quant a la religió, la Junta defensa que "totes les religions han de quedar fora dels centres públics, ja que l'escola laica ha de fomentar espais de diversitat, acceptació de diferències i inclusió".

Com ja varen expressar quan es va fer públic el document, es posicionen en contra del nou Reglament Orgànic de Centres (ROC), principalment perquè consideren que "atorguen al director del centre les funcions que fins ara pertocaven a l'equip directiu", s'oposen a l'avaluació del professorat i es perfilen algunes places de docents. "És una selecció encoberta del professorat", defensen.

stats