Societat 07/09/2019

Els sindicats denuncien que més de la meitat del parc mòbil de la Policia Local està inoperatiu

Els motius són que tenen una avaria o no han passat la ITV

Ara Balears
2 min
Prop de 500 persones presenten a les oposicions de Policia Local.

PalmaMés de la meitat dels vehicles de la Policia Local, entre cotxes i motos, estan inoperatius, perquè tenen una avaria o perquè encara no han passat la ITV.

Segons ha avançat 'Diario de Mallorca', el problema afecta més d'un centenar de vehicles i es va agreujant dia a dia, per la qual cosa "la situació actual és dramàtica", denuncia el delegat sindical de Comissions Obreres, Guillem Barceló. El mateix diuen els seus homòlegs a UGT i SPPME, el sindicat policial majoritari, i ho reconeixen des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana. "El parc mòbil està envellit i té un gran desgast, perquè s'utilitza les 24 hores del dia, i per això, necessitin més reparacions", segons reconeix l'Ajuntament de Palma.

Dimecres s'inicia el curs escolar, per la qual cosa "nombrosos agents hauran de desplaçar-se a peu o amb autobús per regular el trànsit" dels més de cent centres educatius, com estan fent actualment "per als serveis no urgents", detalla Barceló. El delegat d'UGT, Mateu Terrasa, critica que fins i tot "la Unitat d'Intervenció Immediata va haver d'acudir a peu a una urgència fa un mes", encara que ara ja té un furgó nou. Juan Dato, delegat de SPPME, va indicar que, "per evitar que les unitats més reactives quedin sense vehicles patrulla, la resta es troba sota mínims", amb l'objectiu de donar prioritat a les "responsables de casos com delictes de violència de gènere, accidents o serveis on la integritat de la persona pot veure's compromesa".

Segons fonts de Cort, el Consistori "començarà la setmana que ve a arreglar els vehicles avariats", encara que a mitjan termini l'àrea de Seguretat Ciutadana "convocarà un concurs públic perquè un o diversos concessionaris s'encarreguin de les reparacions i el manteniment, ja que la Llei de contractes obliga a regularitzar aquest servei". Les mateixes fonts recorden que en el darrer ple es va aprovar la compra de 20 vehicles patrulla amb un romanent del pressupost de 2018, que se sumaran als 12 de la flota adquirits fa dos anys.

Els portaveus sindicals diuen que "el problema es va originar per la mala gestió de l'anterior equip", en paraules de Barceló. El taller del quarter de Sant Ferran va quedar sense mecànics –per jubilacions i baixes–, per la qual cosa "es van anar contractant diversos tallers externs, però com que enguany no els han pagat, no volen continuar treballant per a la Policia Local", especifica Dato. Terrasa afegeix que "la nova regidora ha paralitzat els pagaments perquè no estan licitats", una situació que reconeixen des de Cort.

stats