Societat 30/04/2018

Els sindicats demanen a Maria Salom “que sigui coherent” amb els empleats públics o “se'n vagi”

La UGT i CCOO critiquen la “utilització mesquina” dels funcionaris després de la suspensió de l'aplicació dels acords de la carrera professional

Aina Solano
2 min
UGT i CCOO anuncien protestes arran de la suspensió del cobrament del complement de la carrera professional per part del TSJIB.

PalmaEl secretari general de la Federació de Serveis Públics d'UGT a Balears, Miguel Ángel Romero, ha criticat aquest dilluns la utilització “mesquina” i “obscena” dels empleats públics per fer pressió als diferents governs perquè s'aprovin els pressupostos generals a Madrid. Això, després que el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) hagi suspès de manera cautelar l'aplicació dels acords del Consell de Mallorca relatius a l'abonament als treballadors públics del complement salarial de la carrera professional.

Tant Romero com Pep Ginard, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, han advertit que en aquests moments hi ha prop de 12.000 empleats públics de l'àmbit educatiu, 14.000 del sanitari i 4.500 de serveis generals afectats per aquesta suspensió, així com prop de 6.000 treballadors més del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. Arran d'aquesta situació, els sindicats denuncien la “utilització” dels treballadors públics “per a batalles polítiques”. Els funcionaris “se senten ostatges cada vegada que una administració signa un acord i qui no governa o no l'adopta l'impugna”, ha criticat des d'UGT Miguel Ángel Romero, qui titlla d'incongruència que la delegada de Govern, Maria Salom, “hagi impugnat aquests acords quan, sent presidenta de la institució, en va signar un altre que “no tenia informe d'intervenció”, “ni partida pressupostària” i “no havia passat pel ple”. Per això, exigeix a Salom “coherència” o “que se'n vagi” i qüestiona “quin tipus d'acord signà Salom quan era presidenta del Consell”.

Mobilitzacions

UGT ha convidat els empleats públics a mostrar la seva indignació per la impugnació del complement de la carrera professional a la manifestació convocada pels dos sindicats majoritaris per a aquest dimarts amb motiu del Dia internacional del treball. A banda, anuncia que el proper 10 de maig, coincidint amb la celebració del ple del Consell de Mallorca, "tenim prevista una altra manifestació que arrancarà davant la institució insular i acabarà a la Delegació de Govern", ha assegurat Romero. A més, ha dit que "ens plantejam convocar una gran manifestació transversal de tots els empleats públics abans que acabi el mes de maig".

stats