Societat 27/08/2020

SFM invertirà 1,9 milions en l'eliminació del pas a nivell de la Farinera, a Marratxí

Se substituirà per un pas inferior per a vianants i per un pont sobre el torrent de Coanegra perquè hi circulin els vehicles

Ara Balears
2 min
El conseller Marc Pons i el batle de Marratxí han signat aquest dijous el conveni.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han signat aquest dijous el conveni que permetrà l'eliminació del pas a nivell de vehicles i vianants ubicat al carrer de la Farinera, al punt quilomètric 4,2 de la línia de tren Palma-Inca. L'actuació suposa una inversió d'1,9 milions d'euros que assumeix Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

La Conselleria ha informat que l'actual pas a nivell de la Farinera se substituirà per un pas inferior (sota les vies) per a vianants en aquest mateix punt i per un pas elevat (un pont) sobre el torrent de Coanegra perquè hi circulin els vehicles. Aquest pont comunicarà directament les urbanitzacions del Pont d'Inca i la Cabana i serà l'alternativa al pas actual per al trànsit rodat.

Pons ha emmarcat aquesta acció en l'estratègia del Govern de millora de la seguretat en el transport ferroviari, que té com a finalitat la supressió total dels passos a nivell existents en la xarxa ferroviària. Segons el Govern, l'objectiu és mantenir la connectivitat actual dels nuclis del Pont d'Inca i la Cabana però amb una major seguretat, tant per als vehicles com per als vianants i per a la circulació ferroviària.

L'Ajuntament de Marratxí autoritza l'ocupació temporal dels terrenys necessaris per dur a terme les obres. Una vegada que s'hagin acabat les tasques, la despesa de la conservació i del manteniment l'assumirà el Consistori.

El pont que es construirà sobre el torrent de Coanegra, que tindrà 30 metres de longitud, incorporarà un carril bici de dos metres d'amplària. També, d'acord amb l'Ajuntament de Marratxí, en l'execució del pas inferior es crearà una plaça contínua al carrer de la Farinera a ambdós costats del pas.

La Conselleria ha explicat que la previsió és que les obres es puguin adjudicar a final d'any i que comencin el gener de 2021. El procés de licitació està en aquests moments en curs i s'hi han presentat fins a set empreses.

Segons l'Executiu, les obres del pont sobre el torrent no tindran afectació sobre el trànsit, mentre que per a les del pas inferior per a vianants serà necessari desviar el trànsit rodat i de vianants per altres carrers.

stats