Societat 03/10/2021

“Tenc pensat passar el cap de setmana a les illes Fèroe”

La cuinera Maca de Castro explica com serà la seva setmana

3 min
La cuinera Maca de Castro.

PalmaEl primer que faig en aixecar-me és berenar. La meva parella s’encarrega d’això, em prepara un suc de fruites, que és el que m’activa, i també menj un pa amb oli amb formatge o verat en conserva:si no és una cosa és l’altra. I ja vaig directa a l’oficina. Cap a les 9.30 h ja som allà i hi qued fins a les 14 h. Hem de revisar-ho tot perquè estam tancant un dels restaurants. Més tard, pas per l’hort per veure com està tot i mir si he d’agafar res que m’hagi d’endur a Palma. Normalment din a la nau de producció que tenim a sa Pobla. Cap a les 16 h intent ser a l’Andana i supervisar el que hi tenim. Allà hi quedaré fins a les 17 o les 18 h i després aniré un moment a casa. Després tenc servei de nit de 20 a 1 h a l’Andana.

Aquest ha estat l’horari d'enguany, però esper que la propera temporada tornem a recuperar el d’abans i poder arrancar al matí a les 12, perquè això em permetia tenir temps per a mi, per anar a nedar, per exemple. Com que els caps de setmana és quan tenc més feina, intentava aprofitar els dilluns al matí per tenir una estona per a mi. Però aquest any s’ha anat complicant, hem hagut de posar tota la nostra força. No ha estat fàcil, ha estat el més dur que m’ha passat a la vida. Aquest agost vàrem tenir tanta feina que vaig col·lapsar, però hem continuat amb energia i ara, gràcies a això, me’n puc anar tranquil·la.

El dimarts serà més o menys igual, seré a l’oficina de les 9.30 fins a les 12 h i després tindrem un dinar de final de temporada dels restaurants d’Alcúdia amb tots els membres de l’equip. Encara en quedarà un d’obert, però com que ja hem començat a tancar i dimarts és el dia de descans, el farem aquell dia.

Dimecres començ les meves vacances, després d’un any i mig sense tenir-ne, i me’n vaig de viatge a Dinamarca: començarem per Copenhaguen i acabarem a Oslo. El cap de setmana tenc pensat passar-lo a les illes Fèroe. Hi seré uns deu dies. La veritat és que a partir de dimecres necessit estar una mica sense res planejat, tot i que ja tenc algunes coses pensades per fer. Fa devers una setmana em varen telefonar per fer una cosa allà i també vull anar a visitar alguns locals, ja que n’hi ha molts on puc veure coses per inspirar-me.

Sobretot necessit viatjar, desconnectar un poc i anar a un lloc on ja vagin sense mascaretes. D’ençà que va començar la pandèmia i que vàrem tenir l’obertura de l’Andana no hem aturat ni un sol dia, tret dels mesos de gener i febrer, que vàrem haver de tancar. Durant tot aquest any només he lliurat un dia o mig dia a la setmana. A més, he estat entre un lloc i l’altre: de dilluns a dimecres a Palma i de dijous a diumenge a Alcúdia. Em fa falta aturar per després tornar-hi amb més força. Seran uns deu dies i a mitjan octubre em reincorporaré. Ara és la primera vegada que tenc vacances per octubre, perquè sempre les tenc per novembre, desembre o gener, que és més factible.

stats