LA SETMANA QUE M’ESPERA

“Al vespre miraré una pel·lícula de por per desconnectar del món”

La periodista i escriptora Llucia Ramis explica com serà la seva setmana

Cada dia m’aixec al voltant de les 8 h, faig un cafè amb llet i llegesc la premsa a l’ordinador mentre berén. És una estona molt útil per pensar temes possibles per als articles que public a La Vanguardia i les col·laboracions que faig en altres mitjans durant la setmana. Dilluns m’entrevistarà l’agència Efe per parlar de 50 llibres que m’han canviat la vid a, on explic la meva relació personal amb títols com La història interminabl e, de Michael Ende, o Nada, de Carmen Laforet. Mitjançant els records, repàs aquells que m’han marcat més, amb la voluntat que el lector faci el mateix. Julio Fuentes ha il·lustrat aquest àlbum combinant les meves vivències amb els títols que coment. L’horabaixa m’han convidat al programa Tot es mou de TV3 per parlar-ne. Abans, però, aniré a La Pedrera, perquè a final de setembre acompanyaré els visitants en una visita guiada i hem de preparar-ho un poc. La idea és reflexionar sobre el fet de ser turista a la teva pròpia ciutat. Intentarem mirar Barcelona amb uns altres ulls, com si fos la primera vegada.

Dimarts cercaré un moment per anar a la piscina. Al matí redactaré guions, cosa que em durà unes hores. A les 22 h seré a la secció ‘No s’ha parlat prou’ amb Carles Fité, al programa No ho sé que Agnès Marquès condueix a Rac1. Abans anàvem a l’estudi, però amb el coronavirus ho feim telefònicament. Cada setmana cobresc tres presentacions literàries cap a les 19 h, i ara també ho faig per streaming.

Dimecres a les 10 h visitaré el programa de la Ser Hoy por hoy, dirigit per Àngels Barceló, i aniré a la fira de la Setmana del Llibre en Català. Quan pugui, començaré a escriure l’article que public setmanalment a La Vanguardia en català i en castellà. M’agrada fer-ne les dues versions. Dijous l’entregaré i em posaré amb la crònica de presentacions literàries que es publica els dissabtes. També col·labor a Planta Baixa, el programa presentat per Ricard Ustrell, on aquesta setmana parlarem sobre com protestam en aquests temps. Divendres és la Diada de Catalunya i és festiu, per tant el programa no s’emetrà.

Cada dia, entre les 16 i les 18 h, intent llegir una mica per estar al dia. Al vespre silencii telèfon i xarxes socials i mir alguna pel·lícula, normalment de por o de ciència-ficció, per desconnectar del món. El cap de setmana aprofitaré per continuar amb la novel·la que estic escrivint. Quan ho faig, entr en un estat d’obsessió; em pas hores sense aixecar-me de la cadira perquè perd la noció del temps. De vegades ho acompany amb una cervesa, o dues. Diumenge particip en la secció ‘El concepte’ del programa Via lliure de Rac1, conduït per Xavi Bundó, juntament amb el periodista Antonio Baños. Com que serà just abans del començament del curs, potser reflexionarem sobre per què feim servir determinades paraules relacionades amb el món acadèmic.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF