La setmana que m'espera
Societat 19/12/2021

“Som aficionada al ‘paddle surf’; és exigent”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, explica com serà la seva setmana

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaNormalment, a les 8.30 del dematí ja som pel món, al Consolat o algun acte. Sempre berén d’un cafè amb llet i pa amb oli, o bé galletes integrals amb formatge, mentre escolt la ràdio. Faig zàping entre IB3 i la SER. El dematí també és un bon moment per contestar els missatges que tenc al telèfon... Sempre són massa per ser primera hora. Encara que m’agrada dormir, els dilluns i els dimecres sí que faig un esforç i m’aixec a les 7 per fer un poc d’exercici i entrenament, que sempre va bé.

És cert que aquesta setmana serà un poc estranya. Les festes de Nadal ja són aquí, però, abans, tenim el debat de pressupostos al Parlament, que dura tres dies. Començaré com sempre: els dilluns feim el Consell de Govern a primera hora. A part dels assumptes a tractar, berenam junts amb els consellers i conselleres, i és un bon moment per parlar entre tots, i aclarir i posar en comú certs temes. Aquest dijous recuperarem la copa de Nadal, a la qual convidam els mitjans de comunicació. La farem a l’exterior del Consolat, complint les mesures de seguretat. Em fa molta il·lusió, perquè l’any passat no la vàrem poder fer. Tenc la sort de viure al centre de Palma i puc anar a peu a la feina. M’encanta passejar, em serveix per preparar-me el dia mentalment. Cada dia, certament, és diferent, i sempre sorgeix un tema nou que no estava previst i que és urgent, que necessita atenció. En política moltes vegades deim que “allò urgent no et deixa temps per a allò important”. Sovint és així. 

M’agradaria anar a ca meva a dinar, però mai és possible. Moltes vegades perquè tenc dinars institucionals i, altres, din al Consolat –hi tenim un menjadoret– per continuar amb la feina, ja sigui amb algú del meu equip o amb algun conseller per tractar alguna qüestió. Confés que amb el menjar som un poc triada... No m’agrada la tomàtiga crua, gens; només al trempó. Ara bé, m’encanta cuinar, i diuen que el conill amb ceba és el plat que em surt més bé. També tenc alguna mania: per exemple, no he acabat de dinar si no faig un cafè. Això és sagrat. 

Fa un temps que he tornat molt aficionada al paddel surf; és exigent i et permet conèixer llocs magnífics de la costa. Tenir temps lliure a vegades és una utopia, però si tenc un forat, aprofit per veure alguna amistat o familiar que fa massa temps que no veig. També he d’aprofitar per fer coses més quotidianes, com fer la compra. Sempre que puc vaig a Alcanada. És el meu veritable lloc per desconnectar i estar amb la família.

Aquests dies estic llegint No diguis res, sobre el conflicte nord-irlandès, i m’està encantant. No m’he enganxat a les sèries. Abans de dormir continuu contestant els missatges que no he pogut veure durant el dia... Aquest Nadal m’agradaria anar amb les amigues al concert de gospel que fan a l’Auditòrium i al teatre. Però improvisaré.u 

stats