PALMA

Els serveis jurídics de Cort estudien la legalitat dels patinets elèctrics privats

Actualment les empreses Wind i Tier fan servir la via pública de Palma per deixar els vehicles que es poden compartir a través d'una aplicació de mòbil

Els serveis jurídics de l'Ajuntament de Palma estan estudiant la legalitat dels patinets elèctrics propietat de les empreses Wind i Tier que operen al centre històric de Ciutat.

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, aquest és un problema comú a totes les ciutats europees, que s'esforcen ara per trobar una solució legal al negoci d'aquestes empreses. I és que el negoci dels patinets privats és originari dels Estats Units, on tenen normatives més flexibles pel que fa a la regulació de la via pública.

"Aquestes empreses estan actuant sense permís ni llicència d'activitat", ha explicat Ferrer, que ha dit que la idea ara és veure quines possibilitats tindrien aquestes empreses de demanar aquesta llicència i fins a quin punt poden utilitzar la via pública amb una finalitat lucrativa.

De moment, les dues empreses privades que comercialitzen els seus patinets a través d'unes aplicacions mòbils només operen dins l'àmbit del centre històric de Palma, ja que no els interessa arribar als barris. Es conjuga així un ús residencial i turístic en un vehicle de mobilitat personal que ha de regir-se per la nova normativa de mobilitat sostenible aprovada el passat mes d'agost. 

Els patinets elèctrics de lloguer continuen operant a Palma, tot i que Cort diu que ho prohibeix

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF