Societat 21/07/2021

El servei de vigilància de posidònia de les Illes, l'exemple que seguirà el País Valencià per posar en marxa el seu

Un dels eixos vertebradors de la Cimera Ecomediterrània ha estat l’economia blava

ARA Balears
2 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Mireia Mollà.

PalmaEl servei de vigilància de posidònia de les Illes Balears serà l'exemple que seguirà el País Valencià per activar el seu propi servei de vigilància marina, que es posarà en marxa l'any que ve "després de comprovar els bons resultats que ha donat a les Illes Balears". Així ho ha assegurat la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Mireia Mollà, després de visitar el centre de vigilància.

Segons han informat en un comunicat en el marc de la Cimera Ecomediterrània, la consellera valenciana i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, han incidit en la necessitat d’afrontar la conservació de la posidònia des d’una perspectiva transversal i conjunta. "Som les dues úniques comunitats que han posat en marxa una normativa específica per protegir la fanerògama marina, i ara és el moment que l’Estat faci una passa més i demostri el seu compromís amb la protecció de la biodiversitat marina destinant fons a la protecció de la posidònia", ha indicat Mir.

Per la seva banda, la consellera Mollà ha posat l'èmfasi en el fet que els boscos de la posidònia són 20 vegades més eficaços que els boscos terrestres pel que fa a la captació de CO2 i són un hàbitat estructural que s’ha de protegir".

Un dels eixos vertebradors de la Cimera Ecomediterrània ha estat l’economia blava. En aquest sentit, tant el conseller balear com la consellera valenciana han remarcat la importància no només de conservar les praderies de posidònia com a pulmó de la Mediterrània, sinó d’impulsar la investigació i la recerca per aconseguir recuperar-ne les zones degradades.

Actuacions

Fins aquest dimarts, les quinze embarcacions del Servei de vigilància de posidònia han realitzat 36.977 actuacions. Així, han informat 3.307 barques, n’han assessorades 2.159 i n’han comprovat 26.116, de les quals se n’han hagut de moure 1.618, un 6% de les que s’han comprovat.

stats