Estudien crear un servei de taxi unificat en nou municipis de la Tramuntana

Els municipis que en principi formaran part del futur acord són Puigpunyent, Estellencs, Banyalbufar, Esporles, Bunyola, Santa Maria, Valldemossa, Deià i Fornalutx

El Govern i la Federació Balear del Taxi estan estudiant unificar el servei de taxis en nou municipis de la serra de Tramuntana per millorar l'atenció que es dona als usuaris. Aquest dimecres s'han reunit el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, i el president de la Federació Balear del Taxi, Gabriel Moragues, per tractar del projecte i començar amb els primers passos del procés.

Jaume Mateu ha explicat en la roda de premsa que el conveni s'ha de fonamentar en acords amb tots els ajuntaments implicats, perquè els taxistes puguin carregar i descarregar passatgers en els altres municipis sense rebre sancions.

"Els usuaris tindran més servei perquè hi haurà més taxis disponibles", ha puntualitzat Mateu, que ha afegit que aquest acord s'usarà per incrementar el servei sense augmentar el nombre de llicències en cada zona, simplement compartint els taxis.

Els municipis que en principi formaran part del futur acord, segons ha detallat el president de la Federació Balear del Taxi, són: Puigpunyent, Estellencs, Banyalbufar, Esporles, Bunyola, Santa Maria, Valldemossa, Deià i Fornalutx.

A més, Moragues ha destacat que encara que actualment els taxis d'aquests pobles ja carreguen i descarreguen passatgers en els altres municipis de manera "oficiosa", els taxistes volen establir un conveni amb el Govern perquè es converteixi en un fet regulat i així no ser sancionats.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF