El servei públic de suport a l'habitatge oferirà ajuda a 80 persones amb diagnòstic de salut mental

L'assistència serà per a persones amb una discapacitat d'un 33% o més i majors de 18 anys

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha concertat 80 places del servei d'atenció a la llar per a persones amb una discapacitat d'un 33% o més associada a un diagnòstic de salut mental. Entitats del tercer sector oferiran el servei a l'habitatge del domicili de la persona usuària, amb un horari flexible i adaptat a les necessitats de qui ho sol·liciti.

La Conselleria destinarà 1,2 milions d'euros a finançar les 80 places, 50 de les quals seran d'alta intensitat i 30, de baixa intensitat. La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha destacat la importància d'aquest conveni, amb el qual " es fa una passa quantitativa i qualitativa en el servei de suport a l'habitatge a Mallorca".La consellera ha assenyalat que l'accés al servei és de caràcter públic i unitari per a tots els ciutadans a través d'una valoració objectiva realitzada  pels  tècnics d'assistència social. A més, ha afirmat que  no té un caràcter assistencial, sinó que serveix per millorar l'autonomia personal i prevenir  o  evitar l'internament innecessari.

Aquest és el segon servei d'atenció amb diagnòstic de salut mental que s'integra a la cartera pública, després del servei ocupacional, al qual es destinen 1,5 milions d'euros. "Es compleix l'objectiu de crear una xarxa pública d'atenció social en matèria de salut mental a les Illes Balears", ha manifestat la consellera.

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF