Societat 11/05/2021

El servei d'assistència a domicili de Palma atendrà 1.000 persones dependents, un 52% més que ara

El Consell de Govern ha aprovat el pressupost del servei per 21,7 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Una usuaria d'una residència de Palma

PalmaEl servei d'assistència a domicili per a persones en situació de dependència a Palma atendrà 1.000 residents i tindrà un pressupost de més de 21,7 milions d'euros. Aquesta nova partida pressupostària permet que aquest servei pugui arribar a un 52% més de persones en aquesta situació que viuen a Ciutat.

Segons ha explicat el Govern balear a través d'un comunicat, aquesta partida pressupostària permetrà que aquest servei potenciï l'ajuda a les persones dependents durant els pròxims quatre anys. Ha explicat que actualment 628 residents a Palma reben l'ajuda d'aquest servei i està previst que a partir d'ara aquesta xifra s'incrementi, com a mínim fins a les 1.000 persones.

A més, el Govern ha informat que també es preveu una ampliació de 8.000 hores mensuals d'ajuda a domicili, de tal manera que s'arribarà a les 20.000 hores mensuals. Amb aquesta nova partida pressupostària, el servei d'assistència a domicili per a persones en situació de dependència a Palma donarà feina a 170 persones, seixanta més que l'any passat.

En el comunicat, l'Executiu balear ha explicat que aquest servei atén a domicili a persones valorades com a dependents amb manca d'autonomia personal, amb dificultats de desenvolupament o amb problemàtiques familiars especials que els impedeixen dur a terme de manera autònoma les tasques bàsiques de la vida quotidiana. L'objectiu és proporcionar, tant a aquestes persones com al seu entorn, un conjunt d'actuacions preventives, assistencials, educatives, rehabilitadores, de suport psicosocial, domèstic i d'atenció, per tal que mantinguin l'autonomia personal, la qualitat de vida i la relació amb l'entorn proper.

stats