Societat 14/12/2021

El servei 24 h de l'IBDona s'adapta a les dones sordes i oferirà un sistema de videotrucada

La consellera de Presidència, Igualtat i Funció Pública ha declarat que l'increment del 15% de denúncies per violència masclista del 2021 "era d'esperar"

1 min
Les Illes Balears lideren la taxa de violència masclista.

PalmaLa consellera de Presidència, Igualtat i Funció Pública del Govern, Mercedes Garrido, ha anunciat aquest dimarts que el Servei 24 hores de l'Institut Balear de la Dona (IBDona) s'ampliarà a les dones sordes el 2022, tal com va avançar l'ARA Balears aquest cap de setmana. El servei estarà adaptat a les dones amb discapacitat auditiva per mitjà d'un sistema de videotrucada, que "permetrà fer traduccions simultànies tant per a la dona com per a la persona que l'estigui atenent", ha explicat Garrido.

Es tracta d'un servei de videointerpretació en llengua de signes a través d'una plataforma que permet un sistema de comunicació entre una persona sorda o amb discapacitat auditiva i una persona oient a temps real. Així, qualsevol persona sorda podrà utilitzar el sistema de comunicació que millor s'adapti a les seves preferències per contactar amb una persona oient. En concret, la plataforma gestiona totes les telefonades entrants, els assigna un videointèrpret i, si és necessari, estableix les comunicacions amb l'exterior per via telefònica.

A banda d'aquesta nova funció –que estarà disponible a partir de l'1 de gener–, el 2022 també "es posarà en marxa un servei específic per a dones víctimes de violència sexual", la "més dura de totes", ha explicat Garrido. Així mateix, el 2023 s'obriran els centres de crisi, que seran centres d'atenció integral a les dones víctimes de violència sexual, "la violència masclista més dura", per la qual cosa s'hi invertiran en tres anys 1,5 milions d'euros dels fons Next Generation EU.

stats