Plataformes

Les sèries de Nadal també existeixen

Tot i que encara és un gènere minoritari, les plataformes comencen a incorporar ficcions nadalenques serielitzades

4 min
Una escena de 'Dash & Lily'

BarcelonaQuan parlem de ficcions audiovisuals sobre el Nadal sempre pensem en pel·lícules, però a les plataformes també podem trobar sèries i minisèries ambientades en les festes. Si sou dels que sempre esteu a punt per alimentar el vostre esperit nadalenc, us seleccionem algunes de les sèries que podeu trobar a les plataformes.

1.
'Ojo de halcón'

Disney+

Hailee Steinfeld i Jeremy Renner a 'Ojo de halcón'

No cal ser fan de Marvel per gaudir d'aquesta sèrie que ajunta aventures i una Nova York engalanada per celebrar Nadal. Clint Barton, el nom real del superheroi Ojo de Halcón, visita la ciutat acompanyat dels seus tres fills, amb els quals té previst passar uns dies de diversió i recompensar-los pel temps que no ha passat al seu costat. Tot va rodat fins que es creua en el seu camí Kate Bishop, una noia de casa bona i grans habilitats físiques que l'admira des de petita. Per diverses circumstàncies, la vida de tots dos correrà perill i el Clint es veurà obligat a enviar els seus cap a casa amb la promesa que arribarà a temps per celebrar Nadal tots junts. Sens dubte, un dels motius per veure la minisèrie de sis episodis és l'actriu Hailee Steinfeld, que amb el personatge de Kate Bishop demostra la seva gran vis còmica i el seu carisma.

2.
'Flow navideño'

Netflix

La nova sèrie nadalenca de Netflix

Com si es tractés d'un C.Tangana francès, el Marcus és un raper que triomfa, però a qui li plouen les crítiques perquè fa lletres que denigren les dones. Una de les seves enemigues més furibundes és la Lila, una periodista que encapçala, junt amb les seves dues millors amigues, el digital Les Simones, un mitjà feminista batejat en honor a Simone de Beauvoir. Per una cadena de diverses casualitats, el Marcus i la Lila es coneixeran en un centre comercial mentre compren els regals de Nadal per als seus familiars. Les seves posicions irreconciliables semblen un element insalvable perquè tots dos tinguin una relació, però ja se sap que Nadal és capaç dels miracles més insospitats.

3.
'Totes les bèsties petites i grosses'

Filmin

Foto de l'especial nadalenc de 'Totes les bèsties petites i grosses'

A Anglaterra les sèries de més èxit sempre tenen un especial de Nadal. Aquesta tradició es compleix amb Totes les bèsties petites i grosses, l'adaptació televisiva de les novel·les autobiogràfiques del veterinari James Herriot. La segona temporada d'aquesta acollidora sèrie, amb especial de Nadal inclòs, es pot veure actualment a Filmin. A més, pocs dies abans que arribi Nadal, la plataforma afegirà al seu catàleg la tercera temporada, que previsiblement també tindrà episodi nadalenc. Si necessiteu un Nadal televisiu ben tradicional, aquesta és una opció guanyadora.

3.
'Visita de Navidad'

Netflix

El protagonista de 'Visita de Navidad'

Al Bastian les coses no li van gaire bé, fa un any que la nòvia el va deixar i fa temps que intenta, sense èxit, tenir una carrera com a cantant. La proximitat de Nadal fa que el Bastian minimitzi tots aquests problemes: està emocionat per passar les festes al seu poble acompanyat de la seva família, on tot és pau i harmonia. Quan arribi a la casa paterna les coses seran molt diferents del que s'esperava, ja que descobrirà que la nova parella del seu germà Niklas és la seva exnòvia, una circumstància que provocarà un cisma familiar i que farà que l'ànim del Bastian no acabi de remuntar. Tot i ser una producció alemanya, no us espereu un d'aquells telefilms de sobretaula que emet TVE. La qualitat és força superior, el protagonista té encant i la banda sonora enganxa. Hi ha res més nadalenc que un poble de muntanya alemany i vi calent?

4.
'Dash & Lily'

Netflix

La Lily, la protagonista de la sèrie

La Lily és una entusiasta de Nadal, i el Dash fuig de qualsevol celebració com de la pesta. Aquests dos pols oposats quedaran units a través d'una llibreta vermella que la Lily deixa amagada a la seva llibreria preferida de Nova York (la popular The Strand). En la llibreta, la Lily hi ha escrit un repte amb l'esperança que cridi l'atenció a algun noi que valgui la pena i que contesti el seu text. D'aquesta manera, aquests dos adolescents començaran una mena de relació epistolar que els portarà a buscar-se desesperadament pels carrers de la ciutat. Si necessiteu sucre, us agraden les comèdies romàntiques i les nadales no tradicionals, Dash & Lily és una bona opció per passar les festes. Fa un parell d'anys es va convertir en un èxit inesperat de Netflix, que la va renovar per a una segona temporada que finalment no es va materialitzar. Una llàstima!

5.
'Navidad en casa'

Netflix

La Johanne, protagonista de 'Navidad en casa'

En aquesta comèdia noruega, la Johanne, que és infermera, està farta que la seva família li pregunti per la seva vida sentimental. Per evitar més situacions incòmodes durant la celebració de Nadal, la Johanne inicia una cerca de nòvio a contrarellotge a través d'una aplicació, una missió que la portarà a tenir tot tipus de cites desastroses. Encara que el punt de partida sembli ple de tòpics, Navidad en casa es desvia del camí habitual d'aquest tipus de comèdies romàntiques amb grans dosis d'humor sarcàstic. La sèrie té dues temporades i ha servit d'inspiració per a una versió italiana que s'estrenarà a Netflix el proper set de desembre amb el títol Odio la Navidad.

6.
'With love'

Amazon

Tres membres de la família Díaz

Per a molts, Nadal és el moment per retrobar-se amb la família, i n'hi ha que viuen aquestes festes molt més intensament que d'altres. És el cas dels Díaz, un clan americà d'origen mexicà que viu a Portland (Oregon) i que celebra les festes de Nadal (i d'altres) amb gran intensitat. La sèrie segueix les vides amoroses de diversos membres de la família Díaz –principalment, la Lily, el seu germà Jorge i la seva cosina Sol– al llarg de diferents retrobaments festius durant un any: la nit de Nadal, la de Cap d'Any, Sant Valentí, el Dia de la Independència, el Dia dels Morts i, tancant el cercle, una nova nit de Nadal. Amazon va renovar la sèrie per a una segona temporada, però encara no hi ha notícia de quan podrem tornar a celebrar Nadal amb els Díaz.

stats