Una Diada de les Illes Balears plena d'activitats

Més de 240 paradetes de productes artesanals són instal·lades al centre de Palma 

Paradetes al passeig Sagrera de Palma. / ISAAC BUJ

Tot a punt per a la Diada de les Illes Balears. Els firaires ja han obert les paradetes i s'han organitzat multitud d'activitats per totes les Illes. El centre de Palma serà, però, el punt neuràlgic de la festa. Entre els carres d'Antoni Maura i el passeig de Sagrera hi ha instal·lats 240 estands de productes artesans en un 75% de les Balears. A més, hi ha una àmplia zona gastronòmica situada al parc de la Feixina amb 30 tavernes i 'food trucs'. 

A més, al parc de la Mar de Palma s'hi han programat degustacions de productes de les Balears sota la marca 'D'aprop'. Així mateix, hi ha 15 paradetes amb productes de denominació d'origen. A més de la fira de productes balears, per al Dia de les Illes Balears s’ha organitzat el concurs a la millor ensaïmada.

Al Consolat de Mar també hi haurà activitats infantils i familiars i jocs populars; a les Voltes, visites guiades infantils amb contacontes, i a la porta de Santa Catalina, espectacles amb titelles. L’hipòdrom de Son Pardo acollirà la cursa de trot Premi Illes Balears. També hi haurà activitats musicals, com ara el concert simultani a les quatre illes al passeig del Born.

Menorca 

Entre les activitats destacades del Dia de les Illes Balears a Menorca, hi figura l’espectacle eqüestre 'Pasión ecuestre', a càrrec de Miki Borrás, al Castell. Així mateix, s’ha organitzat l’activitat 'Menú 4 illes', una degustació gastronòmica a càrrec de quatre cuineres destacades de totes les Illes, que tindrà lloc a Ciutadella. Al llarg de la jornada hi haurà activitats esportives, concerts i ballades populars a diferents indrets de l’illa.

Eivissa

A Eivissa es pot visitar, a Sant Josep de sa Talaia, el mercat artesanal tradicional i participar en una degustació gastronòmica balear. També s’han organitzat diverses competicions esportives de futbol, petanca, bàsquet, escacs i vela, a més de tallers de ball pagès i ballada pagesa. Per als més petits, hi haurà contacontes i jocs infantils a diferents llocs. En aquesta jornada, l’hipòdrom de Sant Rafel acollirà el Trofeu de Trot Dia de les Illes Balears. En l’àmbit musical, Joana Gomila i Tomeu Penya oferiran un concert simultani a Can Jeroni Centre de Cultura.

Formentera

A Formentera, en aquesta diada es farà la IV Cursa solidària per a la dona i la caminada solidària, que parteix de la plaça de la Constitució. Una gran paella popular i un concert simultani són altres actes festius organitzats en aquesta illa per commemorar-hi el Dia de les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF