Societat 16/12/2021

El SEPC talla els accessos a la UIB per la vaga d'estudiants contra la llei Castells

Una vintena d'estudiants han col·locat contenidors sobre la calçada dels accessos del campus

ARA Balears
1 min
Alguns dels alumnes a la UIB.

PalmaEl Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha tallat aquest dijous, de manera intermitent, alguns accessos a la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb piquets informatius amb motiu de la vaga d'estudiants contra la llei Castells. Segons ha informat Europa Press, les aturades han començat cap a les 8.30 h, quan una vintena d'estudiants han col·locat contenidors sobre la calçada dels accessos del campus a fi d'impedir-hi el pas de vehicles. Després d'informar sobre la vaga els conductors dels vehicles que arribaven, obrien el pas, encara que s'han format coes.

Cap a les 9.30 h, una dotació de la policia s'hi ha personat i ha identificat els estudiants. Fins al lloc també s'hi ha desplaçat el rector de la UIB, Jaume Carot. A les 12 h està prevista una concentració a l'Illa d'en Colom, a la UIB. A la mateixa hora es faran concentracions convocades pel SEPC també a Barcelona, Girona, Lleida, Castelló i Alacant.

El sindicat ha explicat que fan vaga "en defensa de la universitat pública" i contra la reforma universitària "que amenaça el conjunt del sistema universitari". El sindicat entén que la nova llei contribueix a transformar l'educació "en un negoci", perquè la subordina "a les exigències del mercat". També censuren que "omet voluntàriament el conflicte lingüístic" amb el català, o la regulació i remuneració de les pràctiques, de manera que "s'obren les portes a abusos laborals".

stats