Societat 21/08/2019

SEO/BirdLife premia quatre projectes de conservació de la naturalesa a les Illes Balears

Les entitats premiades són l'Associació de Veïns des Castell, Creu Roja Balears, el GOB Menorca i l'Associació Noctiluca

Ara Balears
1 min
Medi Ambient recull 11,8 tones de residus en el litoral balear al maig

PalmaLa segona edició del programa de Apadrinaments d'Espais Naturals d'Allibera, un projecte creat per SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes, ha premiat quatre iniciatives de Balears, totes pel seu treball a l'hora de millorar l'estat de conservació d'espais naturals de les Illes.

Segons ha informat en un comunicat l'organització del programa Allibera d'apadrinament, 80 projectes de tot Espanya han rebut assessorament tècnic i una dotació de 1.500 euros per "ajudar en el desenvolupament d'accions de conservació i conscienciació ambiental", entre ells els quatre de Balears.

Entre els quatre projectes guardonats figura el de l'Associació de Veïns des Castell, que ha treballat per rehabilitar camins rurals de la localitat menorquina, conscienciant la població de la presència i l'impacte de les escombraries en l'entorn natural.

A més, Creu Roja Balears ha millorat diversos espais naturals fent-hi neteges i caracteritzacions amb grups d'alumnes de Secundària i el GOB Menorca ha implantat 14 "caixes de biodiversitat", habilitades per a ocells, ratapinyades i insectes, en ambients agroforestals de les finques que tenen acords de custòdia.

El quart projecte guanyador és l'impulsat per l'Associació Noctiluca, que ha fet una “jornada pilot de participació i ciència ciutadana” per promoure accions de conscienciació sobre la importància de la posidònia.

Allibera ha llançat una nova edició d'apadrinaments: el termini per presentar els projectes restarà obert fins al 16 de setembre i la fallada es farà el 15 d'octubre.

Els projectes hauran de presentar una proposta de millora de la qualitat ambiental d'un espai natural d'alt valor ecològic i incloure accions concretes encaminades a millorar la salut dels ecosistemes i posar fi al problema dels residus generats per l'ésser humà i abandonats en la naturalesa, ha indicat Allibera.

stats