Publicitat
Publicitat

El germà del senegalès mort: "Va ser un error catastròfic de l’actuació policial"

Ibrahima Sylla assegura que els escorcolls de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional eren més "professionals" que el dels Mossos, que, diu, va ser "brutal"

Ibrahima Sylla, el germà del senegalès que  va morir aquest dimarts quan fugia d'un operatiu dels Mossos contra el 'top manta', ha sentenciat que la mort es va produir per "un error catastròfic de l’actuació policial". Ho ha fet aquest dimecres en el transcurs de la protesta amb què la comunitat senegalesa ha recorregut els carrers de Salou per demanar "justícia". Segons el seu relat, dimarts els Mossos van entrar al pis on hi havia el seu germà sense avisar, mentre que quan aquests escorcolls els feien la Guàrdia Civil i la Policia Nacional "sempre avisaven" i entraven als domicilis sense armes a la mà.

Sylla ha relatat que quan aquests cossos policials entraven a les habitacions dels senegalesos per confiscar gènere i detenir les persones que hi havia, ho feien "amb professionalitat" i que mai no hi va haver morts. " És la primera vegada, de manera brutal, que els Mossos han actuat d'una altra manera", ha assegurat, i ha subratllat que "els senegalesos no són terroristes, no són bandes criminals, el govern espanyol ho sap, els senegalesos són bona gent en general i si cal actuar en contra seva no cal armar-se i actuar de manera brutal".

"Si els Mossos actuessin igual que la Guàrdia Civil o la Policia Nacional no hauria passat això i el meu germà estaria viu. Ja no hi és i això fa molt mal", ha sentenciat per avisar que, tot i que és "dolorós", s'ha d'intentar "deixar tot el procediment al jutge perquè volem saber la veritat i qui és el culpable".

Ha apuntat que hi havia cinc testimonis que han parlat davant del jutge. I ha insistit que es pot "descartar que saltés pel balcó" i que "tots els senegalesos que són aquí poden jurar-ho davant l'Alcorà i el jutge". En aquest sentit, ha apuntat que alguns diuen que va ser la policia la que va tirar el seu germà pel balcó, però que no creu que els agents "agafessin un ésser humà i el llancessin" i que, descartant aquestes dues opcions, "només queda un error en l'actuació policial".

Ha relatat que els Mossos van entrar a l'habitació "espantant les persones que hi havia dins" i que les van empènyer contra la paret. En el cas del seu germà, com que era al balcó, "ho van fer igual, però contra el balcó, que fa uns 40 o 50 centímetres. "El més lògic és que si t’empenyen caiguis al terra", ha dit. 

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF