Societat 29/09/2020

El govern espanyol destina 485.000 euros a ajudes per a vuit associacions de turisme

L'objectiu és millorar la competitivitat del teixit empresarial d'aquest sector i promocionar els valors mediambientals i socials

Ara Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaEl govern espanyol ha aprovat aquest dimarts la concessió de 485.000 euros en subvencions per a vuit organismes i entitats de turisme. L'objectiu és donar suport a l'oferta turística de qualitat, promocionar els valors mediambientals i socials i impulsar la millora de la competitivitat del teixit turístic, entre d'altres. Segons Efe, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha informat en una nota que aquestes subvencions també pretenen "impulsar el coneixement del sector i les diverses variants" i ha posat com a exemple "el turisme d'espais naturals, de salut, l'associat als congressos i el gastronòmic".

La major part de l'import, 200.000 euros, es destinarà a l'Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). En concret, a l'elaboració de les guies de bones pràctiques higièniques sanitàries relacionades amb el covid-19 i destinades a protegir els treballadors i clients dels establiments turístics, així com a les activitats de promoció i acreditació en matèria de qualitat.

El segon major import, de 80.000 euros, s'ha assignat a l'Institut Tecnològic Hoteler per assistir el sector en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, i en la implantació de bones pràctiques que millorin la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del sector. La resta de doblers, 205.000 euros, es repartiran entre les sis associacions turístiques restants. En concret són l'associació Assaboreix Espanya (50.000 euros), l'Associació Espanyola de Petites i Mitjanes Ciutats Vitivinícoles i l'Associació de l'Educació Ambiental i del Consumidor per finançar la campanya Banderes Blaves 2020 (35.000 euros cada una), l'Associació d'Ecoturisme a Espanya i el grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat (30.000 euros cada una), i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (25.000 euros).

stats