El santuari de Cura acull el primer congrés lul·lià 'Ramon Llull i el lul·lisme'

Hi han participat més de 60 persones

Els dies 2 i 3 de març, en el marc de la sala del santuari de Cura, ha tingut lloc el primer congrés lul·lià 'Ramon Llull i el lul·lisme', organitzat per la Província Espanyola dels Franciscans de la TOR. Els ponents que hi han participat han estat el Dr. José Aragües, de la Universitat de Saragossa; el Dr. Antoni Bordoy, el Dr. Rafael Ramis, el Dr. Joan Andreu del Cetem - Isucir; el Dr. Xavier Calp, OFM, de la Universitat Antonianum de Roma; el Dr. Josep Amengual, del monestir de la Real, i el Dr. Lucio Nontol, de la TOR i organitzador del Congrés. 

Més de 60 persones han pogut escoltar i compartir amb interès unes interessants reflexions sobre la figura històrica i original del beat Ramon Llull, que es va proposar com a objectiu de vida la missió de millorar la cultura, la societat, la religió i la política de Mallorca. La seva experiència de fe el va conduir a un canvi de vida i a una intensa vida de pregària i contemplació, en què orientà l'ésser humà cap a la recerca de la veritat i el bé que es concreten en una actitud respectuosa davant de les opinions dels altres i davant la violència. 

Cal destacar la presència de Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca, tant en la inauguració com en la conclusió, en què va lloar l'organització del congrés, que "ajuda a mantenir la flama encesa d'un llarg recorregut que ha fet que la figura de Llull sigui reconeguda a tot el món". Un reconeixement que va acompanyat d'aprofundiment i coneixement de la seva immensa obra escrita, objecte d'innombrables estudis i d'una intensa recerca. Va animar també a "convertir la persona i l'obra de Ramon Llull en un referent per a la nostra espiritualitat, que és l'espiritualitat dels senzills".

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF