Santa Florentina 57, un cas amb cinema i hort

No només s’ha aconseguit organitzar la comunitat de propietaris, sinó que s’ha recuperat el terrat com a zona d’esplai

El del número 57 del carrer de Santa Florentina és un cas d’èxit. No només s’ha aconseguit organitzar la comunitat de propietaris, sinó que s’ha recuperat el terrat com a zona d’esplai.

En una visita el passat divendres de Daniel Oliveira, delegat de l’Ajuntament de Palma al districte de Llevant, i de Tarsis Leonés, educadora social, la presidenta de la comunitat de propietaris, Lola Ortigosa, va explicar que “em vaig trobar amb una finca abandonada, l’escala bruta, i el terrat ple de fems”. Gràcies a la iniciativa d’Ortigosa i de la vicepresidenta, els veïns es varen poder organitzar per pintar l’escala, posar llums, una porta metàl·lica, i diversos contenidors per reciclar a cada planta.

Tot i això, el treball més transformador va ser al terrat, on, després de la neteja, s’hi han fet diverses activitats. Al llarg de l’any passat, els veïns varen fer sessions de cinema infantil, varen crear un hort comú i varen fer tallers per millorar l’organització de la comunitat de propietaris, que s’ha constituït formalment i ha establert unes normes de funcionament. També els veïns hi han fet un taller d’alimentació saludable.

Per part de l’Ajuntament, tant Daniel Oliveira com Tarsis Leonés asseguren que “sense l’energia dels veïns no haguéssim pogut transformar aquesta comunitat”. Tot i això, els veïns admeten que l’hivern no ha estat fàcil a causa que les entitats bancàries i el dur dia a dia estan desanimant les famílies.

Per la seva banda, Oliveira assenyala que “la feina entre el districte, Emaya, els educadors socials i els veïns és fonamental”.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF