Societat 25/01/2021

Els sanitaris estaran obligats a fer guàrdies si els hospitals els necessiten

L'IB-Salut afirma que, per la gravetat de la situació, "tots els recursos han d'estar disponibles"

Ara Balears
1 min
Sanitària de Son Espases. / ISAAC BUJ

Els sanitaris de l'IB-Salut podran obligar el seu personal sanitari a fer guàrdies, si els hospitals ho necessiten. El Govern ha aprovat aquest dilluns un decret llei que habilita les gerències dels hospitals a "organitzar les guàrdies extraordinàries que es precisen a causa d'especial necessitat i a fi de garantir la continuïtat assistencial".

La mesura entrarà en vigor demà, quan el decret sigui publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i afecta tot el personal del Servei de Salut, "amb independència de la seva vinculació jurídica i de la seva categoria professional".

L'IB-Salut assegura que "ara per ara hi ha molts professionals sanitaris confinats" i que la gravetat de la situació fa que tothom "hagi d'estar actiu i pugui fer guàrdies". La retribució serà la mateixa que per a una guàrdia ordinària i dependrà, per tant, del tipus d'atenció i categoria professional.

La Conselleria de Salut ha informat que, ara com ara, hi ha 299 sanitaris amb contagi actiu i 492 en vigilància per contacte estret. Al conjunt de les Illes, hi ha 127 pacients crítics (una més que ahir) i 476 persones a planta (23 més). La situació es complica especialment a Eivissa, on hi ha 17 unitats de crítics actives i 136 a planta. 

De fet, l'àrea de Salut de les Pitiüses ha ampliat fins a 189 els llits dedicats a pacients infectats a l'hospital Can Misses, i aquest dilluns han arribat a la pitiüsa gran 10 infermeres de Mallorca per reforçar l'assistència.

stats