Els sanitaris desplaçats o que conviuen amb persones de risc disposen de dos hotels si es contagien

Es tracta del Mirador, a Palma, i dels apartaments Can Farràs, de Palladium Hotel Group, a Eivissa

Salut ha habilitat dos hotels i els destinarà a sanitaris desplaçats o que convisquin amb persones de risc, un a Mallorca i l'altre a Eivissa. Es tracta del Mirador, a Palma, i dels apartaments Can Farràs, de Palladium Hotel Group, a Eivissa. Amb aquesta mesura es pretén garantir la seguretat dels professionals i les seves famílies.

L’hotel Mirador, ubicat a Palma, disposa de 100 habitacions, i els apartaments Can Farràs, de Palladium Hotel Group, a Eivissa, disposen de 46 places. Actualment hi ha 12 sanitaris allotjats a Mallorca i 18 a Eivissa. De moment, l’administració sanitària de Menorca no ha rebut cap sol·licitud de personal sanitari en aquest sentit. Els treballadors s’allotgen en habitacions individuals i aïllades, sense poder accedir a les zones comunes, que estan tancades. Així i tot, cada establiment els ofereix els serveis bàsics d’alimentació –se serveix a les habitacions–, neteja i seguretat.

Entre la vocació i la por d’escampar el virus

Els treballadors sanitaris, per accedir a un allotjament als hotels, han de ser professionals amb contacte estret amb casos possibles, probables o confirmats de covid-19. També han de reunir una d'aquestes dues característiques: ser personal desplaçat entre les illes o des d’un altre origen, sense allotjament previst, o ser professionals que no disposin d’un domicili adequat perquè conviuen amb persones amb risc de patir complicacions si s’infecten de covid-19. 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF