Societat 06/11/2019

Personal sanitari denuncia que està cobrant un sou inferior al que li pertoca

Des de CCOO s'assegura que la majoria dels treballadors de salut no estan qualificats d'acord amb el seu currículum formatiu

Maria Fuster
1 min
Concentració convocada per CCOO dels professionals de la salut a Son Llatzer

Palma"La majoria dels treballadors estan mal qualificats, fet que els perjudica perquè estan cobrant un sou inferior al que els pertoca. Per això sol·licitam que es reconegui el seu currículum formatiu", assenyala el secretari de salut de CCOO, Antonio Jesús Garcia. Aquesta reivindicació forma part d'una campanya estatal amb concentracions a tots els centres de salut que ha començat aquest dimecres i que a Mallorca s'ha duit a terme l'hospital Son Llàtzer.

Garcia assegura que és un problema complex que hauria de resoldre el Ministeri d'Educació, el de Sanitat i el d'Hisenda, ja que afecta totes aquestes àrees. Alhora recorda que la qualificació amb les diferències de retribució es va realitzar l'any 2007.

La FSS-CCOO ha elaborat una proposta global de classificació i qualificació professional per al conjunt dels professionals que treballen en el sector sanitari, que, d'una banda, reconegui el nou nivell de competències que van desenvolupant en la seva activitat als centres sanitaris, i d'altra banda, corregeixi algunes disfuncions que es registren en aquest model transitori de classificació, on hi ha la circumstància que professionals amb el mateix nivell de qualificació i titulació estan assignats a diferents grups dins del model de classificació.

stats